Sfeer, warme voeten en design in huis!

Een huis is pas een thuis te noemen wanneer er een huiselijke sfeer heerst. Vloeren van vloertegels of laminaat zijn zeer praktisch en kunnen erg mooi zijn. Toch heeft een vloer van deze materialen doorgaans een koudere uitstraling. Daarnaast is het in de koude periodes van het jaar toch minder prettig om met je blote voeten over een onverwarmde tegelvloer rond te lopen. Ook wanneer je sokken draagt, zal je merken dat de koude doordringt tot in je voeten. Door te kiezen voor een vloerkleed maak je je woning warmer, zowel letterlijk als qua uitstraling. Welke voordelen kan een vloerkleed je nog meer bieden?

vloerkleed van floorpassino

Geef je woning extra uitstraling

Doorgaans hebben woningen een vrij neutrale vloer. Aan de hand van meubilair en decoraties als schilderijen en beeldjes kun je je eigen stijl wat meer naar voren laten komen. Met een vloerkleed kun je direct het hele vertrek een bepaalde uitstraling geven. Er zijn design vloerkleden in alle stijlen verkrijgbaar. Geef je kamer oosterse invloeden met een Perzisch tapijt of ga voor een warme, knusse look met een wollen kleed. Er zijn talloze kleuren, afmetingen, materialen en vormen mogelijk. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Warmte voeten

In de koudere periodes van het jaar voelt het fijner om met je voeten op een vloerkleed te zitten dan wanneer je ze op een koude, betonnen ondergrond zet. Het voordeel stopt niet bij warme voeten. Vaak zijn vloerkleden namelijk voorzien van vezels met een isolerende werking, waardoor het kleed de warmte vasthoudt. Het gedeelte in je woning waar het kleed ligt, zal makkelijker op een aangename temperatuur blijven.

Geluid wordt gedempt

Een vloerkleed is een mooi, maar ook een praktisch product. Het heeft naast warmtevasthoudende eigenschappen ook een geluiddempende werking. Je hebt niet langer last vast het geluid van hoge hakken en schuivende stoelen. Het geluid van apparatuur als de radio en televisie wordt eveneens gedempt. Eventuele vervelende echo’s en galmen zullen worden gereduceerd.

Een kleed als bescherming van je vloer

Als je een vloer hebt die gevoelig is voor krassen en andere beschadigingen, dan kan het neerleggen van een kleed als bescherming dienen. Je kunt je meubels die gemakkelijk verplaatsen, zoals stoelen of je salontafel, op een kleed plaatsen. Je vloer blijft dan langer mooi en vrij van putjes en deuken.

Eenvoudig vervangbaar

In tegenstelling tot vaste vloerbedekking is een vloerkleed eenvoudig te vervangen. Een vloerkleed ligt los in de woning, dus dit kun je op elk gewenst moment verwijderen. Dit is ideaal met schoonmaken en handig wanneer je het leuk vindt om je huis een nieuw uiterlijk te geven, zonder dat hier drastische maatregelen voor genomen hoeven nemen als het aanschaffen van ander meubilair of het verven van je muren.