Shoptips voor het kopen van een bedbodem

Ieder aspect van een bed is net zo belangrijk, of het nu gaat om de bedbodem of het matras. Alle componenten samen vormen een eenheid. Het hoofdkussen, matras en het dekbed zijn nog het meeste van belang. Voor een goede nachtrust moeten we de bedbodem dan ook niet vergeten. Een goede bedbodem ondersteunt het lichaam nog eens 10 tot 20% extra. De bedbodem Zeker als het matras niet voldoende ondersteuning biedt, dan is een goede bedbodem nog belangrijker.  Matrasshop.com heeft de onderstaande shoptips voor je op een rijtje gezet.

goed slapen op een bedbodem

Bedbodems in diverse soorten

Bedbodems kunnen ondergebracht worden in een vijftal categorieën. Iedere categorie is verkrijgbaar in diverse variaties. Deze variaties kunnen van elkaar verschillen in kwaliteit en in prijs. De vijf verschillende categorieën van bedbodems staan hieronder vermeldt:

  • Vlavo
  • Boxspring
  • Lattenbodem
  • Schotelbodem
  • Spiraalbodem

Vlavo

De Vlavobodem ziet er uit als een dunne boardplaat inclusief ventilatiegaatjes. Hoewel de ventilatiegaatjes erin zitten, biedt deze bodem (te) weinig ventilatie. Ook zorgt deze bodem voor weinig comfort. Gelukkig is de hardheid wel een voordeel, waardoor de Vlavo bodem veel tegendruk geeft.

Boxspring

De Boxspring komt van het woord box, ofwel doos. In de boxspring zitten metalen veren. Iedere veer heeft een aparte werking waardoor de ondersteuning over het lichaam erg nauwgezet is.

Lattenbodem

Ook de lattenbodem eert zijn naam aan het uiterlijk. De lattenbodem bevat een kader met daartussen verschillende latten. Het comfort is afhankelijk van het aantal latten, maar is ook op maat in te stellen. Er zijn dan ook zeker degelijke lattenbodem die uitmuntende resultaten geven.

Schotelbodem

De schotelbodem is eigenlijk gewoon een lattenbodem, maar dan beter. Het gaat ook hier weer om een kader met daartussen een bepaald aantal schotels. Het raakvlak is groter dan bij de lattenbodem, waardoor het lichaam gelijkmatiger wordt ondersteund.

Spiraalbodem

Een spiraalbodem bestaat ook weer uit een zogenaamd kader, maar dan waartussen ijzerdraad gevlochten is. Er zijn verschillende type spiraalbodems. Er zijn bodems waarbij de spiraal dwars ligt, maar bodems met spiralen in de lengte zijn ook verkrijgbaar.