Slim water besparen met de juiste badkamermeubels

Besparen is troef tegenwoordig, en er wordt dan ook altijd gezocht naar nieuwe manieren om goedkoper en milieuvriendelijker te wonen. Heel wat huishoudens beseffen dat dit belangrijk is, en kiezen dan ook voor besparende voorzieningen.

Een van de ruimtes die heel wat water verbruikt is de badkamer. Het is dan ook maar normaal dat je op zoek gaat naar maatregelen om dit verbruik te verminderen. Dat kan eenvoudig, door de juiste badkamermeubels te kiezen!

Water besparen in de badkamer

Douchen, je handen wassen, het toilet gebruiken, allemaal zijn het zaken die toch heel wat water verbruiken. Als je echter van de volgende voorzieningen gebruik maakt, dan kan je in elk geval al heel wat besparen!

1. Een zuinige douchekop

Eerst en vooral is het de moeite waard om een zuinige douchekop te gebruiken. Dergelijke douchekoppen verbruiken niet enkel minder water op zich, ze zorgen er ook voor dat je ondanks die kleinere hoeveelheid water toch van degelijke douchecomfort kan genieten.

2. Een spaarknop op het toilet

Een van de beste manieren om water te besparen in de badkamer is door een toilet met spaarknop te gebruiken. Dergelijke toiletten beschikken vaak over twee knoppen: één die automatisch de toevoer van water afsluit en één waarbij je zelf de duur van het doorspoelen kan kiezen. Wil je je besparingen echter nog een niveau hoger tillen, kies dan voor een toilet met slechts één knop: een besparende!

3. Een besparende wastafel

Er bestaan heel wat manieren om water te besparen in de badkamer maar een wastafel die zuinig omspringt met water is toch wel een van de beste. Een dergelijke wastafel gaat niet enkel minder water verbruiken, veel modellen filteren en hergebruiken het water zelfs. Het gevolg is dan ook dat je op het einde van de maand minder zal betalen voor je water!

4. Je badkamer controleren

Een andere goede manier om het waterverbruik in je badkamer te verlagen is door regelmatig de kwaliteit en integriteit van je voorzieningen te controleren. Zijn er geen lekken in het bad of de douchekop? Het mag dan misschien onbelangrijk lijken, dergelijke situaties zorgen er vaak voor dat je op het einde van de maand heel wat meer betaalt voor je water. Het is dan ook de moeite waard om bij te houden hoe het met je badkamer is gesteld!

5. Samen een bad nemen of douchen

Een van de eenvoudigste manieren om water te besparen in de badkamer is door samen een bad te nemen of te douchen. Hoewel je dat natuurlijk niet met je zus of broer kan doen (tenzij je wel heel erg vrij bent opgevoed), kan je bijvoorbeeld wel je kinderen samen in bad steken of met je partner een douche nemen. Op die manier halveer je het waterverbruik, en dat heeft een grote impact op de rekening op het einde van de maand!

Water besparen in de badkamer kan dankzij de juiste badkamermeubels, voorzieningen, enzovoort. Dat én besparen op de verbouwing garandeert dat je voor minder geld méér comfort hebt!