Thuiskantoor inrichten? Wat mag er echt niet ontbreken?

Vanuit huis werken kan heel ontspannen zijn. Iets later uit bed komen en geen lange files om je over op te vreten. Het is fijn als je in een prettige werksfeer veel werk kunt verzetten. Het inrichten van jouw thuiskantoor draagt daar veel aan bij. Alles binnen handbereik, de juiste belichting, een goede ergonomische stoel, een degelijk bureau, opbergkasten en een leuke inrichting zijn essentiële zaken voor een productief dagje thuiswerken. Natuurlijk is het ook belangrijk dat je een kantoorruimte creëert waar je ongestoord jouw werk kan doen.

De juiste kantoormeubelen voor een goede gezondheid

Kantoormeubelen zoals een stoel en bureau zijn belangrijk voor jouw lichamelijke gezondheid. Denk maar eens aan een te laag bureau of te hoge zit. Met een gebogen rug zitten gebeurt dan vanzelf. Doe je dit voor een langere periode, dan kunnen er chronische rugklachten ontstaan. Hetzelfde betreft een te hoog bureau of te lage zit, schouders worden dan opgetrokken met een zere nek als gevolg.

thuiskantoor inrichten

Goede belichting is het halve werk

Een bureaulamp is een must voor een correcte verlichting van jouw werkplek. Een bureaulamp heeft een functie, maar door de vormgeving is het ook een mooie accessoire op jouw bureau. Bureaulampen met daglicht zijn ideaal voor helder zicht. Ogen raken bij daglicht minder snel vermoeid. Heb je fel licht nodig om bepaalde details goed te kunnen zien dan is een buigbare arm handig. Bureaulampen werpen licht op jouw taken en zeker met de wintermaanden is dit een onmisbaar item. Laat je eens inspireren door de webshop van Lampen 24 hier zie je allerlei verschillende bureaulampen in verschillende stijlen

Kleur en accessoires

Met kleur en persoonlijke accessoires maak je van jouw thuiskantoor een geweldige werkplek. Door een kleur te kiezen die jou stimuleert tijdens het werkproces, maximaliseer je jouw denkvermogen en behaal je meer resultaten. Kleuren kun je ook als accent terug laten komen in de vorm van schilderijen, computeraccessoires of de bekleding. Rustgevende kleuren zijn prima te combineren met fel contrasterende accessoires. Hoe bonter de kleur des te creatiever jouw hersens gaan werken.

  • Creativiteit: groen, oranje, geel.
  • Blijdschap: geel, oranje.
  • Verkwikkend: blauw, wit.
  • Rustgevend: wit, lila.

Bron afbeelding: Lampen24.nl