Tips voor het renoveren van de keuken

In een eerder artikel bespraken we al de mogelijkheden voor de ideale keuken.  Is jouw keuken nodig aan een opknapbeurt toe? Dat betekent dan niet dat je meteen je hele keuken eruit moet halen en moet vervangen door een gloednieuwe keuken. Vaak kan je al met de kleinste dingen je keuken zo goed als nieuw eruit laten zien. Wil je weten hoe? In dit blog worden je tips aangereikt voor je keuken renoveren.

keuken renovatie

Gereedschapskoffer aanvullen voor het renoveren van de keuken

Als jij je keuken wilt renoveren, kan je niet zonder gereedschap. Voor verven heb je kwasten en verf nodig. Voor het leggen van tegels heb je tegels, een rubberen hamer en voegmiddelen nodig. En voor het vervangen van deurgrepen heb je een boormachine, spijkers en een schroevendraaier nodig. Een logische eerste stap dus. Moet jij je gereedschapskoffer nog aanvullen om je keuken een opknapbeurt te geven? Dan kan een gereedschapskoffer van Engelbert Strauss  een optie zijn of gewoon een gereedschapzaak bij je in de buurt.

Kies een nieuw werkblad

Met een nieuwe werkblad geef jij jouw keuken een nieuwe verfrissende uitstraling. Je kan voor kunststof, beton, marmer of houten werkbladen kiezen.

Vervang de spoelbak of de kraan

Heb je last van kalkaanslag op je kraan of in je spoelbak? Met ontkalkingsmiddelen gaan je spullen langer mee, maar op den duur houdt dat ook op. Wanneer je de kalk er minder goed af krijgt, is het beter om een nieuwe kraan en / of spoelbak aan te schaffen.

Keukenkastjes opknappen

Keukenkasten zijn belangrijke sfeermakers van een keuken. Het vervangen van keukenfronten geeft je keuken een totaal nieuwe uitstraling. Natuurlijk hoef je voor een verfrissende nieuwe uitstraling niet altijd je fronten te vervangen. Je kan er ook voor kiezen om je huidige keukenkasten te bewerken met een likje verf, een beetje lak of hoogglans.

Tegeltjes leggen of vervangen

Heb jij mooie tegels op de achterwand gelegd? Het lijkt een klein detail, maar een tegelwand geeft elke keuken een karakteristieke uitstraling. Dus wil jij je keuken renoveren? Ga dan voor een mooie tegeltjeswand of vervang je huidige tegelwand. Kies voor tegels met een opvallende tint of met een bijzonder patroon. Zo creëer je een complete andere look in je keuken.

Deurgrepen vervangen

Een keuken renoveren gaat niet altijd over grote ingrepen. Een kleine ingreep voor een nieuwe uitstraling in je keuken, doe je door de handgrepen te vervangen. Kies handgrepen die bij jouw keuken staan.