Uiteenlopende plafondlamp mogelijkheden voor een industrieel interieur

industriele woonaccessoires

Industriële interieurs zijn vandaag de dag populairder dan ooit. Het gebruik van een eenvoudige vormgeving, een sobere maar toch gezellige stijl en warme tinten als zwart en bruin heeft iets uniek, zoveel is zeker. Natuurlijk speelt ook de verlichting een grote rol bij het creëren van een dergelijke atmosfeer, en plafondlampen zijn daar een goed voorbeeld van.

Precies de juiste plafondlampen vinden is echter belangrijk, en het grote aanbod maakt het soms moeilijk. Als je het beste wil halen uit je verlichting in een industrieel interieur, dan kunnen de volgende tips je misschien helpen!

Tips bij plafondlampen voor een industrieel interieur

  1. Houd het zo eenvoudig mogelijk

Een industrieel interieur kenmerkt zich door het gebruik van eenvoudige vormen en kleuren, en die eigenschappen moeten dan ook in de verlichting terugkomen. Als je zoekt naar een plafonniere, ga dan voor modellen die uit één enkele kleur bestaan en een rond design hebben. Vooral lampen met een halve cirkels als behuizing zijn in dit geval geschikt!

  1. Het soort licht is ook belangrijk

Daarbij is het belangrijk dat je bij een industrieel interieur kiest voor het juiste type verlichting. Met andere woorden, lampen waarvan het licht dat ze afgeven bijdraagt aan de sfeer die je wil verkrijgen. Felle LED lampen zijn in dit geval geen goede optie, maar wel traditionele verlichting met een romantische en gezellige indruk. Op die manier komt de rest van het interieur ook veel beter tot uiting.

  1. Ga voor warme kleuren

Het ergste wat je in een industrieel ingerichte woning kan doen is kiezen voor extravagante lampen in een opvallende kleur. Verlichting is bij een dergelijke inrichting eerder functioneel, dus kies voor warme kleuren als donkerbruin, bordeaux of zelfs zwart. Wil je die sfeer nog meer benadrukken? Ga dan voor matglanzende modellen die de ruimte nog gezelliger maken.

  1. Kies voor verlichting van kwaliteit

Een industriële lamp brengt pas echt de gewenste sfeer teweeg als je kiest voor kwaliteit. Aanbieders als Straluma bieden tal van plafonnières voor uiteenlopende stijlen en voorkeuren, van verschillende merken. Op die manier vind je niet enkel precies de verlichting die je zoekt voor jouw situatie – maar kan je er ook nog eens zeker van zijn dat je woning er optimaal door wordt verlicht.

Industrieel wonen met de juiste plafonniere

Plafondlampen worden vaak gezien als niet meer dan een detail bij de inrichting van de woning. Niettemin is het belangrijk op zoek te gaan naar verlichting waar je je goed bij voelt, die kwaliteit garandeert én die lang meegaat. Het gevolg daarvan is dat je méér van je industriële inrichting kan genieten, je minder geld betaalt op de lange termijn en daarbij ook het wooncomfort van je woning een compleet nieuwe dimensie geeft!