Uiteenlopende verlichtingsmogelijkheden bij spanplafonds

Als je spanplafonds in je woning laat plaatsen, dus plafonds van kunststof die via een frame worden aangebracht, heb je op het gebied van verlichting talloze mogelijkheden om je huis een unieke uitstraling te geven. Wat is er zoal mogelijk op het gebied van plafondverlichting? Hieronder zetten we enkele lumineuze ideeën voor je op een rijtje als het gaat om plafondverlichting

Translucente plafonds

Echt trendy zijn momenteel zogenoemde translucente plafonds. Dit zijn spanplafonds waarachter je verlichting plaatst, waardoor je allerlei effecten en sferen kunt creëren. Translucente lichten kun je in nagenoeg alle kamers en ruimtes gebruiken, zoals in je woonkamer, de keuken, slaapkamer, het toilet, op zolder of in de badkamer. Op deze manier kun je elke ruimte in huis voorzien van een compleet eigen uitstraling. Zoals mooie 3D gekleurde lichtplafonds, maar ook levendige, romantische of natuurlijk uitziende spanplafonds.

verlichtingsmogelijkheden bij spanplafonds

Verlicht fotoplafond

Via licht kun je ook een foto op je spanplafond tot leven laten komen. Je laat dan een foto afdrukken op je kunststof spanplafond die je van achteren met licht beschijnt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een foto van het strand, waardoor je huis direct een zomerse uitstraling krijgt? Natuurlijk kun je ook kiezen voor een mooie blauwe buitenlucht met een fel stralende zon. Als je die verlicht, raak je meteen in zomerse sferen! Mooier kan haast niet toch?

spanplafond verlichting

LED lichtlijsten

Bij een spanplafond kan men ook gebruik maken van LED verlichting. LED verlichting kan in LED lichtlijsten worden weggewerkt of achter het plafond worden geplaatst. Niet alleen zijn LED lichtlijsten enorme sfeermakers in het interieur van je huis, maar – zoals je wellicht wel weet – gaan LED-lampen lang mee en zijn ze erg energiezuinig. Het mooie van LED verlichting aan de randen van een spanplafond is dat er geen slagschaduw ontstaat door oneffenheden. Het spanplafond is namelijk zeer strak opgetrokken en veel strakker opgetrokken dan stucwerk. Het effect op het licht op het van je plafond is dat de lichtuitstraling veel strakker en moderner overkomt. Dat is niet alleen visueel veel aantrekkelijker, maar ook een stuk rustiger en prettiger voor je ogen.

Alle lampen passen bij spanplafonds

Het mooie van spanplafonds is dat je feitelijk alle soorten lampen kunt gebruiken die je in een klassiek betonnen plafond ook gebruikt. Denk aan spotjes, halogeenlampen, hangende lampen of dimlichten. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken, of jouw wensen qua plafondverlichting zijn wel uitvoerbaar.

Kijk eens rond op internet voor nog meer inspiratie

Kijk ook eens op het internet wat er allemaal mogelijk is qua plafondverlichting. En laat je inspireren door de talloze mogelijkheden op dit gebied. Er zijn diverse online aanbieders van plafondverlichting, dus de keuze is haast oneindig groot. Een van onze persoonlijke favorieten op dit moment is de mooie en inspirerende website van Plameco.nl, waar je tal van creatieve ideeën vindt voor toepassingen van jouw plafondlampen. Op deze visueel aantrekkelijke website kun je ook een gratis brochure aanvragen, die je thuis nog eens rustig kunt doorbladeren om verder ideeën op te doen op het gebied van plafondverlichting.