Vintage vloerkleden, voor de klassieke uitstraling

Het gebruik van vintage vloerkleden is momenteel een enorme rage. Een vintage vloerkleed in je woonkamer geeft je woonkamer een klassieke uitstraling, alsof deze nog stamt uit een kasteel uit riddertijden, waar vroeger ook handgemaakte vloerkleden werden gelegd met een klassiek motief. Wel heb je de keuze uit echte vintage vloerkleden en vloerkleden met een vintage look. De vloerkleden met een vintage look zijn in feite moderne kleden die machinaal gemaakt worden en in grote aantallen verkocht worden. De kleden zijn oud gemaakt en er wordt gewerkt met klassieke motieven. Het voordeel van deze vloerkleden is dat ze stukken goedkoper zijn dan de echte vintage vloerkleden die al tientallen jaren of nog langer geleden gemaakt zijn.

Wat is een vintage vloerkleed?

Echte vintage vloerkleden zijn al lang geleden gemaakt en ook gebruikt. Soms worden deze vloerkleden aangeschaft en enkel schoongemaakt, maar gebruikelijk is het om deze vintage vloerkleden, voordat ze weer in de handel komen volledig opnieuw te bewerken. Het materiaal van een dergelijke vintage vloerkleed bestaat meestal uit 100% wol of of zijde. Soms zijn er ook andere natuurlijk materialen bij gebruikt. Deze echte oude vloerkleden zijn met de hand gemaakt, waardoor het een uniek vintage vloerkleed is, waar geen ander exemplaar van bestaat. Wanneer een vintage vloerkleed opnieuw wordt bewerkt wordt het kleed tot bijna op het doek geschoren. Daarna wordt het kleed opnieuw gekleurd. Dit geeft het nieuwe vintage vloerkleed een geheel eigen en unieke look. Het blijft een kleed die al tientallen jaren oud is, maar is toch vernieuwd. Dit vintage vloerkleed past daarna uitstekend in zowel moderne als klassieke interieurs.

Vloerkleed met een vintage look

Vloerkleden met een vintage look zoals in de webshop van www.volero.nl zijn ook erg populair. Dit heeft vooral met de prijs te maken. De echte oude vloerkleden kunnen best wel prijzig zijn. De vloerkleden met een vintage look zijn eigenlijk geen vintage, maar nieuwe vloerkleden die machinaal in massaproductie gemaakt zijn. Hierdoor heb je wel een vintage uitziend vloerkleed, maar geen uniek kleed. Vooral wanneer je niet teveel wilt besteden aan een vintage vloerkleed, dan is dit een prima alternatief. Je vloerkleed ziet er toch echt vintage uit, waardoor je helemaal met de nieuwste trend meedoet. Deze vloerkleden worden ook met moderne materialen gemaakt. Meestal wordt hiervoor polyester of polyamide gemaakt. Soms zit er nog wel een paar procent wol in, maar het zal nooit een volledig wollen vloerkleed zijn, zoals een echt gebruikte vintage vloerkleed.

Patchwork

Patchwork is een veelgebruikte techniek voor vintage vloerkleden. Een vintage vloerkleed van patchwork wordt gemaakt van; uit oude vloerkleden gesneden delen die nog goed zijn. Er kunnen ook stukken bijzitten die enigszins wat versleten zijn, maar dit geeft het gehele vloerkleed juist de bijzondere uitstraling. Er kunnen delen uit verschillende vloerkleden gebruikt worden, zodat je een eigen en unieke vintage vloerkleed krijgt. Een patchwork vloerkleed is dan ook uitstekend geschikt voor een maatwerk vintage vloerkleed. Ook is de grootte ervan gemakkelijk aan te passen. Hoe meer stukken vloerbedekking je aan elkaar zet, des te groter het vloerkleed.