Vitrinekasten in elke stijl voor elk huis

Denk je aan de aankoop van een extra kast? Misschien vind een dressoir te gesloten, een wandrek daarentegen veel te open en een ingebouwde kast veel te groot? Denk dan aan een combinatie van al deze kasten, namelijk de vitrinekast. Als je bijvoorbeeld op de site van De Bommel Meubelen eens gaat rondneuzen, zie je dat er keuze te over is. Je hebt ze in alle stijlen en groottes, kleuren en afwerkingen. In dit artikel vind je alvast een paar tips die je helpen bij je keuze.
vitrinekast

Welke variant kies jij?
Een traditionele vitrinekast is gekenmerkt door deuren onderaan, daarboven eventueel laden en daarboven glazen deuren met daarachter legplanken. Maar je kast hoeft niet altijd in die opstelling uitgevoerd te zijn. Je kunt ook kiezen voor enkel een paar laden in plaats van deuren onderaan. Of heb je graag open vakken zonder deuren? Dit kan zowel bovenaan als onderaan de kast. Eventueel vul je er enkele op met een mooie rieten mand. Wil je echt al je spullen mooi uitstallen? Dan kies je eenvoudig voor een kast met glazen deuren van boven tot beneden. Denk ook aan de keuze: met of zonder poten? Poten geven immers een totaal andere uitstraling aan je kast. Ga je voor een symmetrische of een asymmetrische kast? Ook dit kan een volledig andere look aan je kamer geven.

Kies je eigen stijl
Net als bij andere kasten kun je je vitrinekast kiezen in jouw eigen stijl. Kies voor grote stevige kasten voor je landelijke woning. Een vitrinekast waarbij het onderste gedeelte dieper is dan het bovenste gedeelte heeft een romantische uitstraling. Ga je eerder voor strak, wit en minimalistisch voor je hedendaagse woning? Dit kan. Daarnaast is er keuze tussen verschillende houtsoorten voor je landelijke, Scandinavische of industriële woning. Voor deze laatste bestaan er zelfs zwart metalen vitrinekasten met een robuuste uitstraling.

Kies een mooie plaats voor je vitrinekast
Eigenlijk kun je bijna in elke kamer een vitrinekast plaatsen. Je eetkamer is de uitgelezen plaats natuurlijk. Maar waarom zou je ook niet in je keuken, badkamer of hal een mooie vitrinekast plaatsen. In een grote woonkamer kun je zelfs overwegen om twee kleine in plaats van één grote vitrinekast te plaatsen. Dit geeft een speelse en niet zo overweldigende indruk als je de kamer binnenkomt.

Maak er wat moois van
Je koopt een vitrinekast net omdat je bepaalde zaken in de kijker wilt plaatsen. Zorg er echter voor dat er in de zichtbare gedeelten niet teveel spullen komen te staan. Dit geeft soms een rommelige indruk. Verander regelmatig de opstelling van je mooie zaken. Zo blijft je vitrinekast levendig, stijlvol en aangenaam om naar te kijken.