Voorbeelden van industriële badkamers

Nadat de industriële stijl volledig is ingeburgerd voor woonkamers, keukens en slaapkamers, komen nu ook de badkamers helemaal in aanmerking voor deze stijl. We zien dat badkamerspecialisten hier op inspelen met het aanbod van sanitair zoals badkamermeubels van natuursteen en betonlook tegels. Badkamer inspiratie is zo opgedaan op websites van badkamerspecialisten of op Pinterest zoals in dit artikel te zien is. Een industriële badkamer krijgt dezelfde kenmerken als de rest van het huis. Er worden dezelfde materialen gebruikt, namelijk veel hout, beton of kale bakstenen.

Een industriële badkamer: koel of gezellig?

Als we een paar voorbeelden van industriële badkamers bekijken, zien we meteen een groot verschil in de sfeer. Sommige industriële badkamers zijn vrij koel ingericht. We zien strakke lijnen en de badkamer is vrij egaal van kleuren. Andere industriële badkamers zijn heel gezellig en stralen warmte uit. In deze badkamer werd heel veel metaal-look gebruikt, zelfs voor de muren. Maar deze koele uitstraling wordt in evenwicht gebracht door middel van houten vloeren en een grote houten zitbank als blikvanger.
voorbeeld industriele badkamer voorbeelden industriele badkamers

Een paar ideeën voor een industriële badkamer

Badkamers in industriële stijl zien er vaak groots uit. Deze uitstraling kan nog benadrukt worden met diverse typische elementen. We bekijken hier een aantal voorbeelden van industriële badkamers en geven graag een paar tips. Zo worden stalen douchewanden met kleine ruiten ingezet om de kamer groter te doen lijken. Het is ook een makkelijk alternatief voor de klassieke douchecel. Oude leidingsbuizen krijgen een nieuwe betemming en worden bijvoorbeeld houders voor spiegels of dienen als rekken voor handdoeken.
industriele douchewanden

Sfeerbrengers te over

De badkamer is meer en meer de plaats waar we relaxen. We willen het dan ook zo aangenaam mogelijk maken. Kies voor de verlichting gerust voor ruwe modellen zoals fabriekslampen, stallampen of draadlampen. Of waarom zou je zelf niet iets in mekaar knutselen? Met wat flessen of potten, wat hout en ijzer knutsel je een leuke lamp in mekaar. Industriële badkamers zijn dé ideale plaats om gerecupereerde zaken te gebruiken. Een oude deur of oude rekjes bijvoorbeeld krijgen een nieuw leven. Heb je nog een partij oude tegels? Gebruik deze als vloer of als decoratie aan de muur. Laat hier vooral je inspiratie de vrije loop. Zolang het stoer oogt, zit je goed.

industriele badkamerdeur

Industriële badkamers zijn volop in. Ze hebben iets ruw en toch iets intiems tegelijkertijd. Dat is wat wij, hedendaagse mensen, graag hebben. We zoeken een vleugje nostalgie, maar met het nodige huidige comfort. Je mag er zeker van zijn: eens je gekozen hebt voor een industriële badkamer, heb je deze voor jaren!