Waarom baden in een Jacuzzi® zo gezond voor je is

Dat je in een Jacuzzi® lekker kunt ontspannen, daar hoeven we de meesten niet van te overtuigen. Maar dat de baden ook enorm goed zijn voor de gezondheid, is voor teveel mensen nog een onbekend gegeven. Reden genoeg om deze vergane glorie wat op te helderen.

jacuzzi
Dat Jacuzzi® baden goed zijn voor de gezondheid, is geen toevallige bijkomstigheid. De baden zijn namelijk speciaal voor dit fenomeen in het leven geroepen. In het jaar 1956 begon de eerste Jacuzzi® als een draagbare pomp, die in ieder normaal ligbad geplaatst kon worden en een aangename stroom van water en lucht produceerde, de J-300. Deze pomp werd ontwikkeld om reumatische klachten te verminderen. En met succes! In rap tempo is de pomp omarmd als een perfecte remedie tegen spier- en gewrichtspijn en doorverkocht aan vele scholen en ziekenhuizen. Het succes zorgde voor een stroomversnelling van nieuwere, betere varianten, tot de pomp uiteindelijk doorontwikkelde in het moderne spabad met geïntegreerde jets, zoals we hem vandaag de dag kennen.

jacuzzi2

Hydrotherapie

Leuk verhaal, maar wat maakt zo’n bruisend bad dan zo gezond en therapeutisch? De gezonde werking is allereerst te danken aan de temperatuur van het water. Deze ligt gemiddeld op zo’n 38 graden. Door in dit warme water te baden, ontspannen de spieren wat ook mentaal gezien kalmerend kan werken. Deze geestelijke ontspanning bevordert de slaapkwaliteit aanzienlijk. Het is dan ook aan te raden om vlak voor het slapen gaan gebruik te maken van de Jacuzzi®; je wordt dan fitter wakker.

Naast de geestelijke gezondheid, bevordert een Jacuzzi® ook de lichamelijke gezondheid. Het warme water en de masserende stromen stimuleren de bloedsomloop, waardoor zuurstof en voedingsstoffen beter door het lichaam verspreid worden. Daarnaast is een gezonde bloedsomloop essentieel om het lichaam goed op temperatuur te houden. Voor wie kampt met spier- en gewrichtspijn heeft de Jacuzzi® nog meer voordelen te bieden. Zo zorgt het bruisende water voor veel verlichting van pijn. Ook ervaar je in het water een gevoel van gewichtsloosheid, waardoor er zo min mogelijk druk komt te staan op de zere spieren en gewrichten: een verademing  voor reumapatiënten.