Welke hanglampen passen in een Scandinavisch interieur?

Scandinavisch wonen: het is dé woontrend van de afgelopen jaren. Bij een Scandinavisch interieur passen witte basiselementen, grafische vormen en natuurlijke kleuren. Maar welke hanglampen passen bij een Scandinavische woning?

Scandinavisch wonen: fris, wit en opgeruimd

Een Scandinavisch interieur is vaak licht van kleur. Dat kijkt fris en opgeruimd, en het zorgt dat accessoires en meubels goed tot hun recht komen. In een Scandinavische woning zie je veel natuurlijke tinten. Denk aan bruin, grijs en houttinten. Dat maakt het geheel gezellig en knus.

Accessoires: grafische vormen en draadmetaal

Accessoires in een Scandinavisch interieur zijn vaak wit, zwart of grijs, en barsten van de grafische vormen. De kussentjes, de plaid en het krukje hieronder laten heel mooi zien hoe Scandinavische woonaccessoires er horen uit te zien.

Bron: Flair.be

Maar welke hanglampen?

Maar welke hanglampen passen nu in een Scandinavisch interieur?

 1. Witte hanglampen
  Wit is hét sleutelwoord voor Scandinavisch wonen. Frisse, lichtkleurige hanglampen passen daar uitstekend bij. Wil je eens wat anders dan wit? Dan kan lichtblauw of bijvoorbeeld pastelroze ook heel goed.
 2. Draadlampen
  Draadlampen zien we al heel veel jaren terug in moderne interieurs. Draadlampen zijn open, en hebben daardoor amper nog een functie voor het sturen van de lichtbundel. Ze zijn er vooral voor de sier en laten zich mooi combineren met een kooldraadstijl-lichtbron.
 3. Houten lampen
  Zoals gezegd hoort (blank, licht) hout helemaal thuis in een Scandinavisch interieur. Een hanglamp van hout is daarom een uitstekende keuze, wanneer je dit mooi vindt. Naast houten hanglampen zijn natuurlijk ook bamboe hanglampen een leuke keuze.
 4. Koperen lampen
  Ook lampen met koperkleur staan prachtig in een Scandinavisch interieur. Ze breken mooi en kunnen zo gemakkelijk als echte eyecatcher dienen. Wil je Scandinavisch met chic combineren? Dan zijn koperen hanglampen absoluut wat voor in jouw woning!