Woningaanpassingen in de stijl van het huidige interieur

Voor mensen die slecht te been zijn, kan een trap naar de eerste verdieping een echte last zijn. Een trap oplopen vergt aardig wat inspanning voor het lichaam. De trap is dan ook vaak niet met hulpmiddelen zoals een rollator of wandelstok te betreden. Voor mensen die graag in hun huidige woning blijven wonen en ook van de bovenverdieping gebruik willen maken is er daarom de traplift.

De traplift

Veel mensen die eigenlijk beter af zouden zijn met een traplift in huis, twijfelen ontzettend over het aanschaffen van een traplift. Natuurlijk zit er een prijskaartje aan het geheel verbonden. Daarnaast zijn er ook aardig wat mensen die zich druk maken over het uiterlijk en de sfeer die een traplift met zich mee brengt. Vroeger waren trapliften vaak logge constructies, die je direct het gevoel geven alsof je in een ziekenhuis of revalidatiecentrum bent belandt. Omdat steeds meer mensen zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen en ook van alle gemakken en de sfeer van het huidige interieur willen blijven genieten, zijn er bedrijven die daar slim op inspelen. Traplfiten worden tegenwoordig in verschillende stijlen en kleuren vervaardigd zodat de traplift kan worden afgestemd op de rest van het interieur.

trapliften

Trapliften op maat

Omdat vele huizen uniek zijn en ieder persoon ook uniek is, worden trapliften vrijwel altijd op maat gemaakt. Bij sommige trappen, zit de leuning en wand aan de linkerkant, bij andere aan de rechterkant. Bij het ene huis is de trap kaarsrecht, bij andere zit er een flauwe of juist een scherpe bocht in. Bij het aanvragen van een traplift zal er dan ook altijd iemand komen om de maten en hoeken op te meten. Bij het opmeten zal er ook direct rekening worden gehouden met de specifieke wensen en behoeften van de bewoner. Hierbij kan de traplift dus ook geheel in de stijl naar keuze worden vervaardigd. Onafhankelijk van het ontwerp, zal de functie hetzelfde blijven. Trapliften moeten aan verschillende strenge eisen voldoen, voordat ze worden verkocht. Hierbij zullen dus altijd verschillende controles worden uitgevoerd om de veiligheid van de traplift vast te stellen.

De kosten van een traplift

In de loop der jaren zijn de prijzen van trapliften ook redelijk wat gedaald. Natuurlijk zijn er op het gebied van trapliften verschillende merken en mogelijkheden, waardoor de prijs erg kan varieren. De prijs is ook vaak afhankelijk van het huis waarin de traplift zal worden geinstalleerd. Dit heeft te maken met de afmetingen, gebruikte materialen etc. Om er zeker van te zijn dat u de beste prijs betaald voor een traplift, is het aan te raden om bij verschillende bedrijven een offerte aan te vragen. Zo kunt u makkelijk verschillende offertes naast elkaar leggen en kijken waar u de beste prijs / kwaliteitsverhouding krijgt. Ondanks dat er misschien een aardig kostenplaatje aan een traplift hangt, is een traplift wel een investering in uw kwaliteit van het leven. Het maakt het leven in uw woning een stuk makkelijker en toegankelijker, waardoor u waarschijnlijk nog vele jaren van uw woning kunt genieten.