Woonaccessoires en meubels voor een industrieel interieur van dit moment

De alsmaar groeiende woonstijl van dit jaar is toch wel het industriële interieur. Dit interieur is herkenbaar aan een combinatie van grijstinten en witte kleuren met een zwart accent. Het industriële interieur staat er om bekend niet veel accessoires te gebruiken en juist veel de metalen stijl toe te passen in het interieur. Een ander kenmerk voor een industrieel interieur is de openheid in kamers en het gebruik van stoere en ruwe materialen, robuuste meubilair en het gebruik van natuurlijke kleuren. Ook graag een industrieel interieur willen hebben? Hieronder worden trends uitgelicht die dan zeker niet mogen ontbreken.

industriele tafels

Verlichting voor een industrieel interieur

Er zijn enkele manieren van verlichting die perfect passen in een industrieel interieur. Het klassieke voorbeeld hiervan is de fabriekslamp. Dit is een stoere, robuuste lamp en vormt vaak een eyecatcher in de kamer. Deze lamp wordt veel toegepast in de eetkamer in combinatie met een houten tafel.
Een andere typische industriële lamp is de stalen draadlamp. Deze zijn ook stoer, maar kunnen ook enigszins met andere interieurstijlen worden toegepast door de moderne look. Deze lampen geven een sfeervol licht dat door de stalen draden in de lamp wordt gebroken. Niet alleen zijn deze lampen ideaal boven de eettafel, ook kunnen deze lampen zeer goed toegepast worden in de gang of andere knusse hoekjes in bijvoorbeeld de woonkamer.

boomstamtafels

Eettafels: de boomstamtafel

Een echt industrieel item dat niet mag missen in het interieur is de boomstamtafel. Dit zijn robuuste, massieve tafels die zijn gemaakt van echt hout. Vaak kun je zelf kiezen uit het type hout en worden deze vervolgens afgelakt naar wens. Het massief houten blad is in zijn geheel uit een enkele boomstam gehaald of meerdere afzonderlijke bladen worden gemaakt en aan elkaar gemaakt. Het onderstel kan gemaakt zijn van staal, dat zeer goed past bij het type houten tafel, maar kan ook gemaakt zijn van hetzelfde type hout. Juist dit stalen frame zorgt voor een spannend contrast en openheid in de eetkamer. Het mooie is, dat iedere boomstamtafel uniek is: dit komt door het lijnenspel dat aanwezig is in de houten boomstam. Het is een tafel die hierdoor zeker sfeer geeft aan jouw eetkamer. Een echte must have voor ieder industrieel interieur!

Trends van industriële accessoires

In een industrieel interieur worden niet veel accessoires gebruikt. Wanneer deze wel worden gebruikt, zijn dit vooral zeer grote accessoires die meteen de aandacht trekken in een ruimte. Een industrieel interieur oogt door al zijn robuuste materialen al snel zwaar. Het interieur kan lichter worden gehouden, wanneer juist gekozen wordt voor accessoires van natuurlijke materialen. Hierbij kun je denken aan simpele accessoires van hout, zoals bijzettafeltjes of houten kistjes. Deze nemen vaak niet veel ruimte in beslag, maar laten de ruimte wel zachter ogen.
Bij industriële accessoires kun je ook denken aan items met een leren afwerking. Zo kunnen houten kistjes afgewerkt zijn met leren handvaten: een perfect item in een industrieel interieur. Een leren poef is ook een echte eyecatcher in de woonkamer en past in een industriële stijl. Leren kussens op de bank zijn ook een goede toevoeging, vooral wanneer voor een stoffen bank is gekozen. Wees niet bang om verscheidene soorten aan materialen samen te voegen: dit geeft juist een speels effect.