Zit-sta bureaus steeds populairder

zit sta bureau

Mensen die op het kantoor werken hebben er wel vaker last van. Heel de dag op dezelfde stoel aan en aan hetzelfde bureau zitten is niet lekker. Daarom zijn de zit-sta bureaus in opkomst. In Scandinavië zijn deze bureaus al langer een trend en tegenwoordig komen de bureaus ook op in ons land. Maar waarom nou eigenlijk een zit-sta bureau?

Ons lichaam is ontworpen voor beweging

Onze lichamen zijn gemaakt om te bewegen. Het lichaam is niet geschikt om een hele dag te zitten. Dat zittend bestaan zorgt voor het zogenoemde zittend bestaan. 3,2 miljoen mensen overlijden jaarlijks door een tekort aan beweging. Deze mensen lijden dus een zittend bestaan. Bepaalde welvaartsziektes komen kijken als je de gehele dag maar zit en weinig beweegt. Het is ook bewezen dat wanneer je gebruikt maakt van een zit-sta bureau je minder kans hebt op aandoeningen aan je hart en/of bloed vaten. Het zou dus zomaar een van de grootste bedreigingen van deze tijd kunnen zijn voor je gezondheid.

Wat zijn de voordelen van staand werken?

Werken als je staat is gezond. Door de beweging die je afwisselt op de dag versterken onder andere je botten. Ook worden je hersenen weer op scherp gezet, worden calorieën verbrand en kan je bloedcirculatie lekker zijn werk doen. Zoals al eerder gezegd is de beweging met het bureau gezond voor je hart en/of bloedvaten. Dit is zelfs wetenschappelijk aangetoond. Het staan zorgt er ook voor dat je een betere houding krijgt. Het geeft meer energie omdat je meer zuurstof nodig hebt in je lichaam. Zo voel je je ook een stuk helderder en gezonder.

Wat is een zit-sta bureau?

Een zit-sta bureau is een bureau waarbij je het blad op hoogte kunt verstellen. Het voordeel daarvan is dat je het bureau dus op elke hoogte die je maar wilt kunt instellen. Zo kun je dus zowel zittend als staand werken. Het bureau dient voor de rest voor hetzelfde als alle andere bureaus en blijft dus ook nog gewoon gebruiksvriendelijk. Het is wel belangrijk bij het bureau dat je een goede sta positie hebt en dus niet gaat leunen op je heupen bijvoorbeeld. Ga gewoon gelijkmatig op je benen staan en zorg voor een rechte rug. Daarnaast moeten je armen bij voorkeur in 90 graden staan ter hoogte van je elleboog.

Zit-sta Bureau kan overal

Het zit-sta bureau kan overal en hoeft niet per se op jouw bedrijf te zijn of je werkplek. Door het mooie interieur wat tegenwoordig erg mooi ontworpen is kan een zit-sta bureau een impuls geven aan jouw privé werkplek of een andere ruimte bij je thuis. Twijfel niet en geef je interieur op je privé werkplek een boost met een zit-sta bureau.