Verrijk jouw woning met een mooie houten visgraat vloer

Een visgraat vloer is iets wat je vroeger vooral terugzag bij mensen met status. Tegenwoordig kan jij deze stoere uitstraling gewoon in huis halen voor een leuke prijs. Daarbij heb je een houten vloer van visgraat in diverse uitvoeringen, waar ga jij voor? 

Diverse soorten visgraat vloer

Een houten visgraat vloer kan je in diverse kleuren vinden, maar ook kan je kiezen uit diverse houtsoorten. Het verschil zit hier vooral in het onderhoud en niet per se de uitstraling van de vloer. Want je zult hoe dan ook een stijlvolle vloer krijgen in je kamers. In zowel een landelijk, industrieel als vintage interieur past deze vloer zeer goed. Bekijk de diverse kleuren en ontdek wat goed bij jouw stijl past. 

houten vloer van visgraat

Vloerverwarming: kan het?

In meeste gevallen kan een houten vloer van visgraat prima in combinatie met vloerverwarming werken. Wanneer je kiest voor een massief houten vloer wordt het een ander verhaal: door de dikke laag hout wordt het lastiger om de warmte te verspreiden. Weeg dus af bij de keuze van een vloer of je liever een massieve vloer hebt of toch warme voeten. 

Het onderhoud van de vloer

Net als met andere houten vloeren, dien je goed op het onderhoud te letten. Gebruik voor de schoonmaak bijvoorbeeld parketzeep vanwege de voedende eigenschappen. Daarnaast kan je het beste nooit veel water gebruiken, dit kan de vloer namelijk beschadigen. Ook dien je een keer paar jaar de vloer te voorzien van een olielaag. Zo krijg je een vloer met betere slijtvaste eigenschappen en een mooie uitstraling. 

Zelf leggen of toch niet?

Als je handig bent met vloeren dan is het zelf leggen een mogelijkheid. Zonder ervaring is het niet aanbevolen om deze vloeren te leggen vanwege het precieze werk. Net als bij andere vloeren dient het materiaal te acclimatiseren. Bij het leggen van de delen zorg je voor een hartlijn (dit doe je met behulp van een touwtje welke je spant over de vloer) om een zo recht mogelijk geheel te krijgen. Als de eerste baan netjes ligt en de lijm is uitgehard, dan is de kans groot dat de andere banen ook mooi recht zullen zijn omdat de basis al is gezet.