De mooiste momenten als blikvanger aan de muur

Door persoonlijke foto’s aan de muur te hangen, geef je je woonruimte een persoonlijk tintje. Bepaalde herinneringen kunnen zo makkelijk bewaard worden. Een foto aan de muur is een vorm van kunst. Bij veel mensen is het een geliefde interieurtrend. Je kunt bijvoorbeeld denken aan trouwfoto’s, mooie zwart-wit portretten of foto’s van je pasgeboren baby. Je hebt eindeloos veel keuze, als je foto’s aan de muur wilt hangen. Bovendien kunnen foto’s op verschillende materialen afgedrukt worden. Foto’s afdrukken, is dus een mooi moment vereeuwigen.

Foto’s op verschillende materialen

Er zijn verschillende opties voor het afdrukken van foto’s.

Je kunt denken aan:

– traditionele afdrukken

– foto’s op canvas

– foto’s op acryl

– foto’s op plexiglas

– foto’s in een (digitaal) fotoalbum

Wil je voor een klassieke stijl gaan? Dan kunnen foto’s prima op mat of glanzend fotopapier afgedrukt worden. Deze foto’s beschikken over archief inkt en vormen een klassieke herinnering. Denk aan een bruiloft of een moment uit vroegere jaren. De foto’s kunnen in bijvoorbeeld kleur, vintage, sepia of in zwart-wit tinten geprint worden. Door een mix van verschillende stijlen en filters te combineren, kun je een creatieve fotomuur maken. Je kunt de foto’s bijvoorbeeld in een stijlvolle lijst plaatsen of op verschillende materialen printen.

Een foto op canvas is een kunstzinnige uiting binnen het interieur. Het doek heeft de uitstraling van een schilderij uit de galerij. Je foto vormt een ware blikvanger aan de muur. Wil je een foto op metaal laten drukken? Een foto op metaal beschikt over veel contrast en diepte. De details zijn verbazingwekkend en maken de foto erg levendig. Foto’s afdrukken op metaal is daarom een ware trend.

Als je voor een foto op acryl kiest, zul je vooral heldere en levendige kleuren ervaren. De foto oogt fris en luchtig. Bovendien is acryl afwerking duurzaam. De foto’s gaan erg lang mee en blijven hun kleuren behouden. Elk soort materiaal heeft dus zijn unieke eigenschappen. Kies voor de stijl die het beste bij je interieur en bij je persoonlijke wensen past.

Art prints aan de muur

Daarnaast zijn er verschillende papiersoorten en formaten, waarop je de foto’s af kunt laten drukken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit:

– mat fotopapier

– glanzend fotopapier

– eco-papier

– art prints voor aan de muur

Eco-papier is volledig gerecycled fotopapier. Door foto’s op ecopapier af te drukken, ben je bewust bezig met het klimaat. Het papier wordt hergebruikt en is net zo levendig, als een foto op gewoon fotopapier.

Art prints voor aan de muur zijn foto’s in kunstzinnige stijlen. Denk aan een reeks retro foto’s, mini foto’s, vierkante foto’s en fine art prints. Retrofoto’s zijn digitale foto’s in een klassieke stijl. Het lijkt net alsof deze foto’s met een traditionele polaroid camera zijn gemaakt. Deze foto’s ontvang je in een prachtige passende cadeauverpakking.

Minifoto’s beschikken ook over een klassieke retro-uitstraling. Deze ontvang je op een strip van tien stuks. Je kunt bij alle art prints voor creatieve foto filters kiezen. Fine art prints worden op fine art fotopapier afgedrukt. Deze artistieke foto’s kunnen met leuke teksten, symbolen, quotes en spreuken opgevuld worden. Daarnaast kun je de stijl van de fotokaders en lettertypen kiezen.

Foto zelf ontwerpen en uploaden

Je kunt ervoor kiezen, om je foto helemaal zelf vorm te geven. Dit kun je met de online foto-editor of met de fotosoftware doen. Je slaat je foto op en kunt later alsnog meerdere exemplaren bestellen. Het is bovendien mogelijk om een foto uit te laten vergroten. Je kiest een van de mooiste foto’s van een bijzonder moment. Deze kun je op een groot formaat aan de muur hangen. Het is vervolgens een herinnering, welke dag en nacht bij je blijft.