Heb je er altijd al van gedroomd om een eilandkeuken bij jou in huis te realiseren? Dat dit vandaag de dag een van de meest gewilde investeringen is onder woningbezitters, is eigenlijk niet zo gek. Het is meteen de blikvanger van het interieur en daarnaast is het ook een erg praktische indeling. Het is daarom de hoogste tijd om je daar wat verder in te gaan verdiepen en alle mogelijke opstellingen een keer op een rijtje te zetten. Waar je allemaal op kunt letten tijdens het uitzoeken van een nieuwe keuken, lees je in dit blog.

Zorg ervoor dat het keukeneiland perfect in balans is met de grootte van de ruimte

Eén van de belangrijkste dingen om op te letten tijdens het samenstellen van een eilandkeuken, is of het eiland mooi in balans is met de rest van de ruimte. Je hebt namelijk voldoende ruimte nodig om eromheen te kunnen lopen. Maar misschien creëer je ook graag meteen een leuk zitgedeelte met een aantal hoge barkrukken. Door de ruimte bij jou in huis van tevoren een keer op te meten, kun je veel gerichter op zoek gaan naar een passende maat voor het eiland in de keuken.

Een ruimtelijk en groots effect door met lichte kleuren en materialen te werken

Een keukeneiland neemt natuurlijk behoorlijk wat ruimte in je woning in beslag. Daarom is het slim om op zoek te gaan naar een ontwerp in lichte kleuren en materialen. Je kunt daarbij denken aan een blad van marmer met onderkasten van eikenhout. Dit zorgt meteen voor een ruimtelijk en groots effect én je zorgt voor een erg eigentijdse en luxe uitstraling. Verdiep je altijd goed in het complete aanbod aan kleuren en materialen, zodat het maken van een slimme keuze een fluitje van een cent is.

Denk goed na over de apparatuur die je graag in het keukeneiland terug wilt laten komen

En heb je ook al een keer nagedacht over de apparatuur in de keuken? Hier is vandaag de dag namelijk ook erg veel mogelijk in. Misschien ga je graag voor een wijnklimaatkast of bij het spoelgedeelte laat je een heuse kokend water kraan terugkomen. In een keukenwinkel krijg je meteen een goed beeld van het aanbod aan apparatuur dat je in het ontwerp van de keuken kunt integreren. Je krijgt dan meteen een goed beeld van de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Door Interieur