spiegels in de slaapkamer

Wil je de slaapkamer een nieuwe look geven? Vind je de slaapkamer donker of klein? Tijd voor een upgrade. Een mooie kleur op de muur of een nieuwe dekbedovertrek doet wonderen voor de sfeer. Maar veel ruimtelijker wordt je slaapkamer er niet van. Heb je al gedacht aan spiegels in de slaapkamer? Spiegels staan niet alleen prachtig, maar vergroten ook optisch. Ontdek de voordelen van spiegels in de slaapkamer. Laat je inspireren.

spiegels in de slaapkamer

Ruimtelijk effect

Een van de voordelen van spiegels in de slaapkamer is het ruimtelijk effect. Spiegels reflecteren een deel van je slaapkamer. Hierdoor oogt de ruimte groter. Vooral een grote spiegel geeft diepte. Is je slaapkamer smal? Met een horizontale spiegel lijkt de kamer breder. Een verticale spiegel in de slaapkamer geeft meer hoogte. Overweeg ook eens om de spiegel op grond te zetten. Het lijkt dan alsof je vloer doorloopt en de ruimte groter is. Met spiegels in de slaapkamer vergroot je de ruimte optisch zonder verbouwing.

voordelen van spiegels in de slaapkamer

Meer licht

Een donkere slaapkamer kan vooral in winter grauw overkomen. Een spiegel in de slaapkamer zorgt voor meer licht. Het glas van de spiegel weerkaatst het licht dat in je kamer schijnt. Dit geldt voor natuurlijk licht, maar ook voor lamplicht. Plaats de spiegel in de slaapkamer zo dat je optimaal gebruik maakt van je lichtbronnen. Voor het meeste effect ga je voor een grote spiegel of meerdere kleine spiegels.

Een andere optie is een spiegel met verlichting. Kies bijvoorbeeld voor een model met aura verlichting. De spiegel wordt dan rondom verlicht. Of ga voor een theater spiegel met kleine lampjes of een spiegel met een verlichte rand. Wil je extra sfeer? Met licht dat je kunt dimmen heb je de hoeveelheid licht zelf in de hand.

spiegel in de slaapkamer

Stijlvol

Met spiegels in de slaapkamer creëer je een eigen stijl. Wees creatief met spiegels die net dat beetje extra geven. Een ronde spiegel geeft een eigentijdse, speelse look. Een strak recht model zorgt voor rust en overzicht. Ook de rand van de spiegel is sfeerbepalend. Kies voor hout, bamboe, metaal of voor een model zonder rand. De mogelijkheden met spiegels in de slaapkamer zijn zeer divers. Wil je het groots aanpakken? Bedek een hele muur met spiegelglas. Voor een strak effect gebruik je grote spiegels, zodat je weinig naden ziet.

Je eigen slaapkamer, kinderkamer of logeerkamer wordt met spiegels een extra fijne plek. Een spiegel in de slaapkamer geeft sfeer, ruimte en licht

Door Interieur