Geef je interieur een unieke look met Marokkaanse tegels

De afgelopen jaren waren minimalistische interieur stijlen heel erg in. Witte muren, strakke lijnen en weinig poespas. Vaak ging dit goed samen met Scandinavisch design waarbij het allemaal draaide om een zo ‘clean’ mogelijke vibe. 
Nu, in het nieuwe jaar, mogen we volgens de laatste trends weer meer kleur in het interieur brengen en werken met verschillende materialen en texturen om het allemaal wat meer op te leuken. Wat je vooral veel terug ziet zijn Marokkaanse invloeden. 

Marokkaans interieur 

Het Marokkaans interieur is steeds meer hip en happening aan het worden. Veel reizigers reizen naar het uberhippe Marakkesh en nemen mooie accessoires voor hun huis mee. En zo heeft de Marokkaanse woonstijl een ware opmars gemaakt. Er komt weer wat meer leven in de brouwerij en de mooiste kleuren mogen weer toegevoegd worden aan het interieur. Je kunt zelf ook de Marokkaanse woonstijl in je huis creëren door wat simpele tips te volgen. 

Marokkaans interieur

Marokkaanse tegels 

Marokkaanse tegels hebben de mooiste patronen in bijzondere warme kleuren. Van rood tinten tot oranje tinten en van blauwe tinten tot groene tinten. Het kan allemaal. En vooral een combinatie van al die kleuren doen het goed. Voeg Marokkaanse tegels toe aan je badkamer. Wanneer je de rest van de badkamer simpel zult houden maar de tegels wel een mooie kleur geeft zorg je er voor dat je de rust in het interieur behoudt maar tegelijkertijd wel een nieuwe sfeer creëert. Naast de badkamer kun je er natuurlijk ook voor kiezen de tegels in andere woonruimten te gebruiken. In de slaapkamer doen ze het ook goed. En niet perse op de vloer maar ook op de muur. Maak een wand mozaïek met de tegels voor een unieke slaapkamer look. 

Marokkaanse woonstijl

Marokkaanse lampen 

Je kent ze vast wel, die traditionele Marokkaanse lampen die lijken op lampionnetjes waar. Vaak zijn deze goudkleurig in combinatie met fel rood, fel paars of fel groen. Gebruik deze lampen om de verlichting in je huis wat op te leuken. Door slechts wat nieuwe elementen aan je interieur toe te voegen zul je merken dat je huis een hele nieuwe uitstraling krijgt. 

Marokkaanse tapijten 

Marokkaanse tapijten doen het ook goed. Ze lijken een beetje op de Turkse en Perzische tapijten maar als je goed kijkt kun je toch een ander patroon detecteren. Ook het kleurgebruik is iets rustiger. Er wordt veel met aarde tinten gewerkt in de tapijten en ook het gebruikte materiaal is iets zachter dan bij de Turkse en Perzische tapijten. Leuk je huiskamer op met een mooi nieuw Marokkaans tapijt.