Hier moet je opletten als je LED verlichting wilt aanschaffen

Op zoek naar nieuwe duurzame verlichting? Dan ben je bij LED verlichting aan het juiste adres. Maar voordat je zomaar LED verlichting aanschaft is het verstandig om naar enkele belangrijke zaken te kijken.

Kleurtemperatuur

Voordat je LED verlichting koopt, doe je er goed aan om te bedenken wat de sfeer binnenshuis moet worden. De keuze heeft namelijk veel impact hierop. Je kunt voor een koele uitstraling gaan zoals je in een kantoor tegenkomt, of juist een warme, landelijke uitstraling. Deze waardes worden koel- of warmwit genoemd, maar ook wordt de waarde in kelvin weergegeven. De meeste lampen hebben een waarde van 2700k. Wil je een warmere uitstraling, kies dan voor lampen die 2200-2400k hebben. Filament lampen zijn een goed voorbeeld hiervan. Deze hebben een uniek design en vaak warme kleur.

Intensiteit

Vaak doe je er goed aan om voor een dimbare LED lamp te gaan. Op deze manier kan je ook je sfeer in huis intiem maken. Hiervoor dien je wel een LED dimmer aan te schaffen, het is niet mogelijk om een halogeen variant te gebruiken. Let bij aanschaf er op of er een dim logo op de verpakking staat. Anders gaat de lamp waarschijnlijk kapot.

Binnen of buiten?

Misschien wil je niet alleen binnen je huis de verlichting aanpassen, maar wil je ook creatief buiten aan de slag. Hier dien je wel sterkere, waterdichte armaturen te gebruiken om de verlichting bestand te laten zijn tegen diverse weersomstandigheden. Je vindt vele mogelijkheden om je tuin een nieuwe en unieke look te geven. Je zou zelfs LED verlichting kunnen gebruiken die wordt opgeladen door middel van zonnepanelen. Bekijk ook eens waterdichte armaturen van ledwereld.nl.

Slim of niet?

Sommige LED verlichting kan net wat meer dan de ander. Als je graag zo nu en dan eens een andere kleur wilt weergeven in het interieur, dan kan je kiezen voor slimme LED verlichting. Deze lampen zijn te bedienen via een afstandsbediening of app. Zo zijn er mogelijkheden om gewoon vanaf een heel andere locatie jouw lampen te bedienen via je smartphone of tablet. Je beheert de tijdschema’s en kunt zelfs jouw lampen activeren als je in de buurt bent. Het is maar net hoe ver je jouw lichtplan wilt uitbreiden.