Het bekostigen van een nieuwe inrichting van je huis

De aanschaf van een huis is de grootste uitgave die je ooit doet in je leven. En een verbouwing aan je huis is één van de grootste. Bij beide uitgaven komen er daarnaast nog een hoop kosten kijken. Als je bijvoorbeeld een huis hebt gekocht, zul je die ook moeten inrichten. Na een verbouwing is de drang om nieuwe meubels aan te schaffen ook groot. Nu zijn er natuurlijk allerlei manieren om ook daar geld voor vrij te maken, maar dat wordt steeds moeilijker.

nieuwe inrichting van je huis

Krediet aanvragen

Zo kun je online leningen vergelijken en kijken of daar iets voor je bijzit. Echter, als je al geld hebt geleend voor die verbouwing, of net een hypotheek af hebt gesloten zal dat niet meevallen. Er wordt namelijk gekeken naar andere openstaande schulden en kredieten als je een lening afsluit. Hierdoor kun je moeilijk zo’n extra lening krijgen, zeker niet als je nog niet veel hebt afgelost.

Een interieur kun je niet financieren met een hypotheek

Veel mensen lijken nog te denken dat ze zo’n nieuw interieur wel bij de aanschaf van het nieuwe huis kunnen optellen. Men denkt dan dus dat met de hypotheek ook nieuwe meubels kunnen worden aangeschaft. Helaas, de laatste jaren zijn de regels omtrent het nemen van een hypotheek steeds strenger geworden en dit is geen optie. Zelfs aan het bouwdepot, het deel in je hypotheek om een verbouwing mee te bekostigen, zitten hele strenge regels. Banken en andere kredietverstrekkers zijn de laatste jaren hier steeds stricter in geworden en letterlijk alles moet verantwoord worden. Tegenwoordig mag een hypotheek echt alleen gebruikt worden voor de aanschaf van de woning.

Persoonlijke lening en hypotheek samenvoegen

In bepaalde gevallen zijn er kredietverstrekkers die een persoonlijke lening en hypotheek samen kunnen voegen tot één lening. Hiermee kun je besparen op de rente. Er zijn echter wel voorwaarden aan verbonden, zoals de hoogte van het inkomen, maar ook de waarde van de woning. Ligt die inmiddels hoger dan de maximale hypotheek die je ooit hebt afgesloten, dan is er meer ruimte om de hypotheek te uit te breiden. Op zo’n manier zouden de hypotheek en persoonlijke lening dus kunnen worden samengevoegd.

Sparen is de beste optie

De beste optie om geld te hebben voor de aanschaf van een nieuw interieur is zelf sparen. Dat duurt natuurlijk langer en je moet daar misschien het een en ander voor laten, maar dit is tegenwoordig bijna de enige manier om een groter bedrag bij elkaar te krijgen. Hoeveel je moet sparen, hangt af van hoe je het huis in wilt richten en welke smaak je hebt. Maar ook van hoeveel tijd je hebt om dit te doen. Wanneer je al langer het plan hebt om de woning een nieuwe look te geven en je geduld hebt, dan vervang je de oude look stap voor stap.