Hoe kies jij je nieuwe zetel?

  1. De stijl van de zetel

Om een harmonieus geheel in je woonkamer te creëren stem je je zetel best af op de rest van je interieur. Ben jij voor de klassieke rustige stijl? Dan kan je best voor linnen en hout gaan. Ben je eerder te vinden voor de vintage stijl? Dan kan je kiezen voor leder en staal, een chesterfield is hier een perfect voorbeeld van. 

  1. Het comfort van de zetel

Een zetel moet comfortabel zijn. Dus je denkt er best eens over na hoe vaak je je zetel nu precies gaat gebruiken. Lees jij graag uren aan een stuk een boek in de zetel, dan overweeg je toch best een zetel die je rug een goede ondersteuning geeft. Zoek je eerder een zetel waarin je uren languit tv wilt kijken? Kijk dan eens voor een lounge- of een ligzetel. Hou zeker en vast ook rekening met de armleuningen en de diepte van de zetel, dit bepaalt vaak hoe comfortabel de zetel is.

  1. De grootte van de zetel

Meten is weten. Voor je een zetel kiest kijk je best eerst naar de ruimte waar je de zetel wilt plaatsen. Meet de ruimte op en kijk dan welk model er het best bij zou passen. De breedte, de lengte en ook de aantallen. Wil jij meerdere zetels plaatsen? Dit geeft een mooi en ruim gevoel. Let ook op dat de zetel door het raam of door de deur past als de zetel geleverd wordt,  je wilt namelijk geen zetel kopen die niet door je deur past. 

  1. De kleur van de zetel 

Hou jij van een rustig interieur? Kies dan voor een zetel in een kleur die reeds terugkomt in jouw woning, denk maar aan de muren of de accessoires. Zo creëer je een mooi en uniform geheel. Ben jij een echte durver die op zoek is naar een blikvanger voor je interieur? Kies dan voor een zetel in een tegenovergestelde kleur. Ook een gek patroon of leuk bloemenmotief fleurt je woonkamer op. 

  1. De bekleding van de zetel

Voor de bekleding van je zetel kijk je best even naar je gezinssamenstelling. Heb jij kinderen? Dan kies je best voor een makkelijke stof zoals leer. Heb jij huisdieren, ga voor een stof waar niet veel haren op komen en weinig krassen op kunnen ontstaan. Tegenwoordig vind je zetels in elke stof en kleur naar wens.