trappen

Als het gaat om een onderdeel van ieders huis dat het perfecte huwelijk vormt tussen vorm en functie, is een trap het eerste wat in je zou moeten opkomen. Door de eeuwen heen zijn trappen getransformeerd tot een echte krachtpatser op het gebied van design, waardoor zowel professionals als huiseigenaren de kans krijgen om architectonische interesse, persoonlijkheid en plezier toe te voegen aan dit element in huis. Door kleine aanpassingen, zoals een open trap bekleden, krijgt die trap en daarmee jouw interieur een totaal andere uitstraling. Hieronder geven we je enkele tips hoe je die trap nog meer een ander uiterlijk kan geven.

Of je nu je trap wilt laten aansluiten op de laatste woontrends of de trap simpelweg een opknapbeurt nodig heeft, er zijn talloze manieren om dit te doen. Hieronder kijken we daarnaar, plus naar alle manieren waarop je jouw persoonlijkheid kunt laten zien door middel van het ontwerp van de trap. Het is altijd een goed idee om contact op te nemen met een professional bij jou in de buurt voordat je aan een dergelijk project begint, om er zeker van te zijn dat de veranderingen aan de trap die je voor ogen hebt zowel stijlvol als veilig zullen zijn. Laten we eens na de losse onderdelen van een trap kijken.

Stringer

Een stringer is het steunbord dat langs elke kant van een trap loopt. Het biedt de nodige structurele ondersteuning aan de hele trap en fungeert als een bevestigingspunt voor andere elementen, zoals de treden en stootborden. In de meeste gevallen is één zijde aan een muur bevestigd, terwijl de andere zijde aan de open zijde van de trap is bevestigd. Dit kan echter variëren afhankelijk van het ontwerp van de trap en de indeling van de woning.

Loopvlakken

In de meest simpele definitie zijn treden datgene waarop je stapt om de trap te beklimmen. Deze horizontale stukken hebben meestal een standaard afmeting om gemakkelijk gebruik van de trap mogelijk te maken.

Stootborden

zijn het verticale oppervlak van een trap. Ze bieden zowel stabiliteit als een plek voor een decoratieve upgrade, maar ze kunnen ook volledig open worden gelaten om de trap een luchtig “zwevend” effect te geven. Net als treden worden stootborden het vaakst gezien op een standaardhoogte (om een ​​trap op te lopen zonder dat dat vreemd aanvoelt).

Leuning

Een leuning is waar je je aan vasthoudt als je een trap beklimt of afdaalt. Het biedt de broodnodige stabiliteit en kan aan één of beide zijden van een trap worden bevestigd.

Baluster

In trappen taal verwijst een baluster naar de verticale palen waarop de leuning is bevestigd. Ze fungeren bijna als een “vangrail” en voorkomen dat mensen (en objecten) van de zijkant van de trap vallen. Balusters kunnen een geweldig onderdeel zijn om een ​​designelement aan de trap toe te voegen en zo beter bij jouw persoonlijkheid of de stijl van het huis te passen.

Maak iets “onzichtbaar” met glas

Als het gaat om verbluffend trappen ontwerp, zijn glazen elementen een geweldige manier om het oog te misleiden. Van treden van gehard glas die het gevoel hebben dat je op lucht loopt tot “balusters” van paneelglas, dit materiaal is een duidelijke winnaar als het gaat om het geven van een gedurfde, moderne uitstraling aan een ruimte. Het kan ook erg praktisch zijn! Bijvoorbeeld als je gladde glaspanelen gebruikt op het trappenhuis om een luchtige uitstraling te geven en te voorkomen dat deze afbreuk doet aan de rest van de hal!

Door Interieur