Industriële vloerlampen zijn hot! De wereld van het interieur kent de laatste jaren een paar duidelijke trends. Iedereen is wild van het Scandinavische interieur, hout is weer helemaal terug in en ook de industriële look doet het beter dan ooit. Bij die laatste hebben veel mensen echter nog altijd een verkeerd beeld. Industrieel? Dat staat toch gelijk aan kale muren, donkere kleuren en grote ruimtes met weinig bemeubeling? Een populair beeld, maar ver van de waarheid. Ook in een modern en industrieel interieur kan je immers dankzij het slim gebruik van industriële vloerlampen een leuke sfeer en mooie verlichting bekomen.

De industriële vloerlamp

Industriële vloerlampen zijn zeer praktisch en hebben een dubbele functie naargelang jouw voorkeur. Zo kan je ze gebruiken om de gehele kamer te verlichten, maar ook perfect als lamp om de aandacht op een bepaalde plek te leggen. Heb je een leuke eye-catcher in huis staat en wil je die volkomen tot zijn recht laten komen? Dan is een industriële vloerlamp één van de beste manieren om dat effect ook te bekomen. Maar wat is dat nu eigenlijk, zo’n industriële vloerlamp? Industriële vloerlampen zijn veelal stalen constructies met een vintage feel en een robuust uiterlijk die niet zouden misstaan in een fabriek eind vorige eeuw. Perfect dus om jouw interieur toch het scherpe kantje te geven waar je naar op zoek bent.

Enkele leuke industriële vloerlampen

Op zoek naar mooie en praktische industriële vloerlampen om jouw interieur dat tikje extra te geven? Dan vind je bij Lumz alles terug gaande van een stoere industriële vloerlamp tot een industriële vloerlamp met driepoot. Nog niet zeker welk model je graag in huis hebt? Dan hebben we enkele mooie suggesties voor je klaarstaan.

Industriële vloerlampen
Santa Murno a € 139,99

De Santa Murno

De Santa Murno is een industriële vloerlamp met driepoot met een robuuste kap. Het metaal is op een dusdanige manier bewerkt dat de lamp een betonlook heeft die perfect staat in een grof en speels design. In de combinatie is de Santa Murno bijzonder knap naast leer en bovendien is de lamp ook verstelbaar. Handig als je het licht wenst aan te passen aan je zithoek en deze stoer industriële vloerlamp als leeslamp wenst te gebruiken.

Industriële vloerlamp met driepoot
Santa Stirno a € 114,99

Industriele vloerlamp met driepoot; Santa Stirno

De Santa Stirno is een industriële vloerlamp voor echte durvers. Deze eye-catcher heeft een doorzichtige kap op hoge poten die het geheel een elegante uitstraling geeft. Bijzonder is dat de doorzichte kap (gaas) zorggt voor een sfeervol licht effect. De Santa Stirno is ideaal voor een kale hoek in de woonkamer mee te versieren en is ook verkrijgbaar als tafellamp.

Industriële vloerlamp
Light 65 Classic Restoration a € 219,99

Light 65 Classic Restoration

De Light 65 Classic Restoration is een stoere industriële vloerlamp met slanke lijnen die zorgen voor een echte design look. De lamp heeft een gietijzeren voet in de vorm van een draaiwiel en een echte klassieke feel. Om wat extra warmte aan het uiterlijk te geven is de kap van koper en vrij robuust afgewerkt. Ideaal om in de woonkameer als designstuk te gebruiken of voor een warm welkom in de hal. Ook van de Light 65 Classic Restoration is een tafellamp beschikbaar. Ook interessant om te weten: de hoogte is verstelbaar en de kap is draaibaar.

mooie industriele vloerlamp
Santa Mikado a € 189,99

Santa Mikado

Zoekt je een lamp met karakter die vast en zeker het eerste is wat mensen opvalt als ze de kamer binnen komen? Dan is de Santa Mikado op jouw lijf geschreven. Deze bijzonder mooie industriële vloerlamp zorgt voor een sfeervol en warm effect door de unieke kap die design lijkt. De bolvorm van de kap biedt gefragmenteerd licht dat perfect is voor een romantische avond of een sfeervol diner. De Santa Mikado is zonder enige twijfel één van de meest bijzondere industriële vloerlampen in omloop.

stoere industriele vloerlamp
Santa Argus a € 229,99

Stoere industriele vloerlamp: Santa Argus

Zoek je een industriële vloerlamp die behalve licht ook een bepaalde toets kunstzinnigheid aan jouw woning geeft? Dan is de Santa Argus de enige echte keuze die je hebt. Deze vloerlamp heeft een uniek design met een frame gemaakt van waterleidingbuizen waaraan diverse lichtbronnen zijn bevestigd. Perfect bij een leren zetel en een metalen salontafel en voor de echte durvers. Er is ook een bijpassende tafellamp om de hele look compleet te maken. Klinkt perfect toch?

Door Interieur