Kleuren van 2019

Kleuren van 2019 in een modern interieur: een top vier

Doorgaans zijn er elk jaar weer nieuwe interieurkleuren die trending zijn. Wil je een modern interieur creëren, dan is het goed om te weten welke kleuren je daarvoor het beste kunt gebruiken. Wat zijn in 2019 de kleuren van een modern interieur? Lees hieronder de top vier kleuren van 2019 in een moderne woonkamer, eetkamer, keuken, en/of slaapkamer zeker niet mogen ontbreken 

1. Energieke kleuren zoals lichtblauw

Een van de meest populaire 2019 moderne kleuren, is de kleur lichtblauw. Lichte primaire kleuren, zoals blauw, geven veel dynamiek en spirit aan eigentijdse interieurs. Zeker lichtblauw is een kleuren van een modern interieur die het in 2019 goed doen. Overigens is marineblauw niet alleen een verfrissende en moderne kleur voor particuliere woningen, maar kan als een van de meest gewilde kleuren van 2019 ook goed toegepast worden in de interieurs van hedendaagse bedrijfs- en kantoorruimten. 

2. Natuurlijke kleuren voor een intieme sfeer

Natuurlijke kleuren zijn in 2019 ook helemaal in. Tot de belangrijkste kleuren van een modern interieur in 2019 behoren bijvoorbeeld lichtbruin, honinggeel, roze en donkergroen. Dit soort kleuren creëert een natuurlijke sfeer in huis en zorgt voor onderlinge verbinding en rust. 

3. Zorg voor contrasterende kleuren

Tot de populairste kleuren van 2019 worden door trendwatchers ook felle, contrasterende kleuren gerekend. Wil je een moderne uitstraling realiseren, zorg dan voor kleurige en felle contrasten. Met name wit en zwart als contrast creëren in jouw woonkamer, badkamer of slaapkamer een schitterende moderne atmosfeer. 

4. Zachte witte, beige of lichtgele pasteltinten

Onmisbaar in het rijtje 2019 moderne kleuren zijn zachte witte en pasteltinten. In deze hectische tijden is er niets lekkerder dan thuiskomen in een rustige, moderne woning waar je helemaal jezelf kunt zijn. Door gebruik van lichte witte, beige of lichtgele pastelkleuren kom je thuis helemaal tot jezelf en hoef je geen zorgen te maken over het gedateerd raken van jouw woonkamer, slaapkamer of eetkamer. Het mooie van lichte kleurtinten is namelijk dat ze niet alleen rust geven en creëren, maar ook tijdloos zijn. Wit, beige, pastel en lichtgeel zijn dan ook een veilige keuze als je van plan bent om nog jarenlang vooruit te kunnen met jouw interieur. Probeer het maar eens uit en verbaas je over de rustieke atmosfeer die ontstaat met deze kleurvarianten!