Portugese tegeltjes voor in de hal, keuken of toilet.

Wat zijn Portugese tegels en wat maakte deze tegels uniek?

Portugese tegels, ook wel cementtegels genoemd, zijn tegels gemaakt van cement of keramiek. Ze hebben prachtige historische en traditionele, veelkleurige patronen die elk interieur een unieke uitstraling geven. Het zijn vooral de prachtige decoraties en ornamenten die Portugese tegels uniek maken. De motieven die op Portugese tegels aangebracht zijn, vind je niet in dezelfde vorm terug op tegels uit andere landen of gebieden. Zo zijn er bijvoorbeeld ook Marokkaanse tegeltjes. Deze zijn gebakken en glanzend, terwijl Portugese tegels ongebakken zijn en een matte uitstraling hebben. Daarnaast zijn Marokkaanse tegeltjes vaak een stuk kleiner en hebben ze niet de patronen en motieven die je op de Portugese tegeltjes tegenkomt. Daarentegen zie je op tegeltjes uit Marokko andere figuren en vormen terugkomen, zoals honingraatvormen, schubvormige patronen en rechthoeken of vierkanten.

Portugese tegeltjes voor in de keuken

Ruimten waarin Portugese tegels mooi ‘uit de verf’ komen

Portugese tegels worden in diverse woningruimten gebruikt. Zo zijn er Portugese tegeltjes voor in de hal verkrijgbaar. Maar ook staan ze prachtig decoratief in bijvoorbeeld de keuken of het toilet. In elk van deze ruimten komen de Portugese tegels op een eigen manier tot hun recht.

Portugese tegels worden in diverse woningruimten gebruikt. Zo zijn er Portugese tegeltjes voor in de hal verkrijgbaar. Maar ook staan ze prachtig decoratief in bijvoorbeeld de keuken of het toilet. In elk van deze ruimten komen de Portugese tegels op een eigen manier tot hun recht.

Portugese tegeltjes voor in de hal

Een prachtig visueel effect geeft het gebruik van Portugese tegeltjes in de hal. Met name kleuren als grijs, wit, lichtgeel en bruin komen in hallen prachtig uit. Als u kiest voor het leggen van Portugese tegeltjes voor in de hal, dan kunt u het beste vanuit het midden beginnen met leggen en naar buiten toe werken. Houdt hierbij goed in de gaten dat de patronen per tegel goed aaneen gesloten moeten worden. Verstandig is om eerst een goede schets op schaal te maken van de hal, zodat je het patroon dat je wilt maken goed in beeld hebt.

https://nl.pinterest.com/pin/493144227939022781/

Portugese tegeltjes voor in de keuken

Populair is ook het gebruik van Portugese tegeltjes voor in de keuken. Let erop dat de keuken naar verhouding vaker wordt gebruikt dan andere ruimtes. Standaard zijn Portugese keukentegels daarom wat dikker, enkele millimeters, dan normaal. Maar het is verstandig om de Portugese tegeltjes voor in de keuken extra goed te lijmen en eventueel voor te behandelen met een beschermend middel.

Portugese tegeltjes voor in de toilet

Sfeer in de veelbezochte toiletruimte creëren verlicht de last die in deze ruimte wordt ervaren aanzienlijk. Portugese tegeltjes voor in de toilet zijn dan ook ideaal om deze ruimte wat op te fleuren. Qua Portugese tegeltjes voor in de toilet is er een ruime keuze aan kleuren en patronen. Let echter wel op dat de cementtegels met niet-bijtende reinigingsmiddelen worden schoongemaakt. Agressieve schoonmaakmiddelen kunnen het oppervlakte aantasten van de Portugese stenen. Behandel ze daarom met een goed schoonmaakmiddel en geniet nog jarenlang van een prachtig toilet!