vintage keuken

vintage keuken

Vintage en de nostalgie die het uitstraalt: ben jij er ook zo fan van? Een lekker woonhuis begint met je goed te voelen in je wooninrichting. Als jij van vintage houdt, waarom zou je dit dan niet tot in de details doortrekken en voor een vintage keuken inrichting kiezen? Wij vonden voor jou alvast wat inspiratie en tips om dit te verwezenlijken.

Kies voor een nostalgische look

Vintage keukenkasten hebben deuren met ronde vormen. De handgrepen staan bovenop de deuren en zijn ook van een ronde vorm. Je zou dus je bestaande keuken al een mooie vintage look kunnen geven enkel door je kastdeuren te vervangen. Als het even kan, kies dan voor pastelkleurige kasten: vaal roze, licht pistachegroen of licht okergeel. Dit waren de typische kleuren van de jaren 60.

Vrijstaande kasten en toestellen

In een vintage keuken inrichting staan je kasten en toestellen bij voorkeur vrij. Wil je toch liever één grote keukenblok? Denk dan bijvoorbeeld aan een ouderwetse koelkast met ronde vormen die je apart van je keukenblok plaatst.

Chroom en formica

Typisch voor de jaren 60 en 70 keukens waren de stoelen en tafels in formica en chroom. De zit van de stoel en het blad van de tafel waren vooral functioneel: het moest goed te onderhouden zijn. Uiteraard valt of staat een lekker woonhuis met comfort. Vind je deze ouderwetse stoelen niet zo makkelijk om te zitten? Kies dan voor nieuwe ontwerpen die voldoen aan onze hedendaagse comfort-eisen en die toch nostalgie uitstralen.

Vintage: ook voor je accessoires

Je vintage keuken inrichting aankleden met nostalgische voorwerpen is een bijzonder leuke bezigheid. Je kunt heel wat mooie spullen vinden in tweedehandszaken. Denk aan ouderwetse voorraadpotten, nostalgische hanglampen en ouderwetse rekken. Kasten met open vakken waarin je je nostalgische servies in opbergt staat ook heel retro. Als je nog eens toe bent aan nieuwe kookpotten en -pannen, denk dan ook altijd in functie van je vintage interieur. Zo kun je gerust je kookgerei bovenop je kasten laten staan: het is lekker decoratief. En wat denk je van retro elektro-toestellen. Er zijn hedendaagse merken die bijvoorbeeld keukenrobot, mixer, koffiezetapparaat in retro kleuren en modellen hebben uitgevoerd. Heerlijk om zo je keuken vintage in te richten, toch?

Door Interieur