Een vintage slaapkamer interieur

Als je op zoek bent naar inspiratie voor het inrichten van je huis kom je vaak allerlei ideeën tegen voor de woonkamer. Maar vergeet ook je slaapkamer niet! Het is namelijk zonde als je vanuit je zorgvuldig ingerichte woonkamer een slaapkamer binnenloopt die hier niet bij past. Heb jij in je woonkamer gekozen voor een vintage interieur? Dan kun je dit voor de slaapkamer ook doen.

Aan een vintage interieur zitten weinig harde regels vast. Daarom hoeft een vintage interieur creëren helemaal niet moeilijk te zijn. Weet je toch niet waar je moet beginnen? Geen zorgen! Lees hieronder alles wat je moet weten als je toe bent aan een vintage slaapkamer.

Vintage slaapkamer: begin bij wat je hebtvintage slaapkamer interieur

Eigenlijk kun je alle meubels die ouder zijn dan 30 jaar vintage noemen. Dit betekent dat je vast wel iets hebt staan dat aan de vintage woontrend voldoet. Wat dacht je bijvoorbeeld van dat nachtkastje van oma dat op zolder staat? Of dat tafeltje van vroeger? Kijk eens om je heen wat je zelf al voor vintage meubels hebt staan. Verder kun je aan familie of vrienden vragen of zij nog iets over hebben. Zo heb je al heel snel een deel van je vintage slaapkamer bij elkaar!

Nieuwe ‘vintage’ spullen

Waarschijnlijk heb je al heel snel een aantal echte vintage meubels voor je slaapkamer bij elkaar. Maar het is natuurlijk niet te doen om alleen maar spullen te gebruiken die ouder zijn dan 30 jaar. Gelukkig worden er ook nieuwe meubels gemaakt in een vintage look! Het kan namelijk lastig zijn om bijvoorbeeld een echt vintage bed te vinden. Maak het jezelf niet te moeilijk en kies dan gewoon voor een nieuwe boxspring. Boxsprings met capitonnering passen namelijk heel goed in een vintage interieur.

Vergeet de slaapkameraccessoires niet

Een vintage slaapkamer is niet af zonder de juiste slaapkameraccessoires. Hiermee zorg je meteen voor meer sfeer. Een werelds kleedje naast je bed voorkomt niet alleen koude voeten ‘s ochtends maar zorgt ook voor een leuk accent. Kies daarnaast voor de juiste verlichting. Lampen met een koperkleurig frame zijn ontzettend trendy en passen heel mooi in een vintage slaapkamer.

Kies de kleur voor je vintage slaapkamer

Het fijne van een vintage interieur is dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn. Je kunt zelf kiezen wat het beste bij je past. Dit geldt ook voor de kleuren die je gebruikt in je vintage slaapkamer. Pastelkleuren gaan bijvoorbeeld erg goed samen met vintage. Is pastel te licht voor je? Je kunt in een vintage slaapkamer ook kiezen voor donkere kleuren. Zorg dan wel dat het warme tinten zijn zodat ze gezelligheid uitstralen.

Ga dus lekker aan de slag met het zoeken naar oude of nieuwe ‘vintage’ spullen en maak van jouw kamer een unieke vintage slaapkamer.