woonkamer verlichting
woonkamer verlichting

Lange tijd moest verlichting vooral functioneel zijn. Tegenwoordig is een mooie uitstraling minstens zo belangrijk. Hierdoor is er steeds meer aandacht voor het ontwerp. Je kunt dan ook kiezen uit allerlei verschillende stijlen en uitvoeringen, zoals hangende verlichting, wandlampen, railsystemen verlichting en staande lampen. Op deze manier wordt de verlichting in je woonkamer echt een stijlvol en onmisbaar onderdeel van je interieur. Natuurlijk zijn er ook op het gebied van lampen diverse trends te zien. De trends van dit moment nemen we graag met je door.

Lampen met gekleurd glas

Een heel populaire vorm van verlichting is de lamp met gekleurd glas. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals de hanglamp met één of meer lichtbronnen, het tafellampje of de staande lamp. Ook qua kleuren is er veel mogelijk. Zo kun je kiezen voor warm rookglas, maar ook glas met prachtige kleuren als groen, amber en rood. Hou je het liever net iets neutraler? Ga dan voor een lamp met lichtgekleurd glas.

Stijlvolle vloerlampen

Ook de vloerlamp blijft onverminderd populair. In de huidige trend gaat het dan vooral om slank vormgegeven lampen met een dunne staander en een strakke kap van metaal, stof of glas. Qua stijlen is er ontzettend veel mogelijk. Zo is er de staande lamp met geometrische vormen, maar ook kun je kiezen voor een ultra dun gestileerde vloerlamp en slechts een klein spotje. Liever een echte eyecatcher in huis halen? Dan is een staande lamp in landelijk design wellicht meer iets voor jou. Deze verlichting is net wat speelser vormgegeven en straalt warm licht uit voor een extra knus woonkamer interieur.

Fijne tafelverlichting

Boven de eettafel mag een goede lamp niet ontbreken. Zoek je hiervoor nog een mooi exemplaar dat echt helemaal van nu is? Ga dan bijvoorbeeld voor railsystemen verlichting. Strak, stijlvol en heel eenvoudig in elkaar te zetten. Het mooie van dit type verlichting is dat je het helemaal naar je eigen voorkeuren kunt inrichten. Zo kun je meerdere spotjes per rail aanbrengen of juist voor elke spot een eigen rail en fase gebruiken. Op deze manier beschik je altijd over precies de juiste hoeveelheid licht in de ruimte.

Sfeervolle wandverlichting

Nog een heel eigentijdse soort verlichting vind je in de vorm van wandverlichting. Een groot pluspunt van dit type lampen is dat ze een heel zacht en indirect licht geven. Ze zorgen ook nog eens voor een mooi optisch effect, waardoor de kamer ruimer lijkt. Veel moderne wandlampen kunnen gemakkelijk gedimd worden, zodat je altijd de perfecte sfeer in huis creëert.

Door Interieur