Zijn Luxaflex en rolgordijnen passend voor jouw woning?

Met raambekleding kun je een uitstekende combinatie maken tussen functionaliteit en uitstraling. Je keuzemogelijkheden hierin zijn groot en veelzijdig te noemen. Het is dan ook zeker niet uitgesloten dat je jezelf afvraagt welke raambekleding het meest geschikt is voor jouw woning. In dit artikel gaan we twee veel gekozen opties onder je aandacht brengen. Veel mensen denken immers dat Luxaflex en rolgordijnen niet meer passend zijn bij de huidige trends maar niets is minder waar!

Luxaflex als ingeburgerde term voor jaloezieën

In de volksmond wordt de term Luxaflex gebruikt om jaloezieën mee aan te duiden. Dit is niet verwonderlijk. Luxaflex zijn jaloezieën maar jaloezieën hoeven niet per definitie van Luxaflex te zijn. We hebben het hier immers over een gedeponeerd handelsmerk van een raamdecoratie dat in 1951 in Europa werd geïntroduceerd. Luxaflex werd toen al gezien als zeer praktische raambekleding. Veel mensen besloten om gebruik te maken van de bekende horizontale jaloezieën van aluminium. Dit is tegenwoordig nog het geval maar het genoemde bedrijf is niet de enige aanbieder meer op dit gebied. Luxaflex is tegenwoordig nog altijd volop te verkrijgen bij meerdere aanbieders. Ook met betrekking tot de vormgeving  heeft Luxaflex een flinke upgrade ondergaan. Je kunt tegenwoordig de keuze maken voor stijlvol vormgegeven houten jaloezieën waarbij de natuurlijke uitstraling passend is bij meerdere woonstijlen. Als je voor een iets modernere- of industriële setting gekozen hebt, kun je de keuze maken voor aluminium jaloezieën. De tijd dat Luxaflex als “ouderwetse keuze” werd gezien ligt al lang achter ons. 

Veelzijdige keuzemogelijkheden in rolgordijnen

Wat weinig mensen weten, is dat je ook rolgordijnen van het merk Luxaflex kunt aanschaffen. Daarnaast zijn er zeer veel andere merken die rolgordijnen aanbieden. Dit is goed te verklaren. Rolgordijnen zijn immers populairder dan ooit. Er zijn diverse beweegredenen te benoemen om te kiezen voor rolgordijnen als raamdecoratie. Rolgordijnen zijn immers sfeervol, bieden privacy, geven de nodige zonwering, hebben een verduisterende werking en isoleren je woning of het nu koud of warm is. In het laatste geval moet je wel rolgordijnen op maat hebben. Als dit niet het geval is, ontstaat er een koudebrug en dat is wat je dus net niet moet hebben.

Keuzemogelijkheden in rolgordijnen

Net als bij Luxaflex (lees: jaloezieën) het geval is, heb je zeer veel keuzemogelijkheden in rolgordijnen. Hiermee hebben we het niet alleen over de vele opties in stoffen, kleuren en maten maar vooral over de vormgeving. Je kunt bijvoorbeeld de keuze maken voor duo rolgordijnen. De naam geeft het al aan: duo rolgordijnen zijn voorzien van twee stoflagen en een kettingbediening. Hierdoor is dit een perfecte manier om invloed uit te oefenen op de mate van lichtinval en je privacy. Ook vouwgordijnen vallen binnen het segment rolgordijnen. De achterliggende gedachte bij het gebruik van deze gordijnen komt immers overeen met de authentieke rolgordijnen. In dit geval wordt het gordijn echter niet opgerold maar gevouwen. Hierdoor krijgt een woonruimte weer een eigen karakter want je kunt deze ruimte hierdoor een warme- en romantische sfeer geven. Van een ouderwetse keuze is in dit geval helemaal geen sprake!