Zo creëer je een natuurlijke en warme sfeer in je badkamer: 4 tips

Een sfeervolle badkamer is een fijne plek om tot rust te komen en jezelf te reinigen na het sporten en na dagelijkse activiteiten. Dit zijn vier tips om een natuurlijke, warme sfeer te creëren:

  1. Maak gebruik van hout 

Hout is een belangrijk element voor een natuurlijk ingerichte badkamer. Ga je je badkamer opnieuw inrichten, kies dan voor houten meubels of badkamermeubels met een echte houtlook. Ook een bestaande badkamer kun je met hout verfraaien. Bijvoorbeeld door een houten kast neer te zetten of een houten plank aan te brengen. Daarnaast kun je houten elementen gebruiken bij het decoreren van de ruimte. Zo creëer je een natuurlijke accenten die je bad een warme uitstraling geven. 

  1. Gebruik warme kleuren op de vloer en de muur

Om een warme sfeer te creëren, gebruik je voor de vloeren en muren het beste warme, natuurlijke kleuren. Denk aan terracotta of geeltinten. Heb je een volledig witte badkamer, dan kun je ook al warmte toevoegen door één wand een warme kleur te geven. Je kunt ook denken aan het verven van de tegels in een warme tint.

  1. Laat het zonlicht binnenkomen

Je kunt een warme en comfortabele badkamer creëren door het licht van buiten binnen te laten komen. Zo kun je bijvoorbeeld een houten dakraam laten aanbrengen in je badkamer. Dakramen zorgen voor een natuurlijke verlichting en ook voor warmte van het zonlicht. Zo zorg je voor een badkamerinterieur dat warm en comfortabel is.

  1. Luxe accessoires

Een badkamer heeft anno 2021 ook luxe accessoires, gadgets en aankleding. Denk aan mooie grote geurkaarsen of geursticks, hippe waterbestendige speakers en chique plantenpotten met (kunst)planten. Het is vandaag de dag heel normaal om je badkamer net zo sfeervol in te richten als je woonkamer. In bad liggen doe je immers voor de ontspanning, en daar helpt een fijne ambiance zeker bij, toch?

  1. Zorg voor ‘warme’ verlichting

Verlichting doet veel als het om het creëren van een warme sfeer in je badkamer gaat. Kies dus voor verlichting met een warme lichtkleur als je de zon altijd wilt laten schijnen in je badkamer. Je kunt led verlichting goedkoop kopen in de lichtkleur zeer warm wit. Deze lichtkleur wordt ook wel aangegeven als 2700 Kelvin. Ook met dimbare verlichting kun je je badkamer een warme uitstraling geven.

Wil je nog meer sfeer creëren in je badkamer? Lees dan dit artikel.