Zonnepanelen hoeven niet meer op het dak

Het zo energiezuinig mogelijk stoken van huizen is momenteel een belangrijke maatschappelijke discussie. Het is de bedoeling dat langzamerhand Nederland geheel van het gas afgaat en dat er zoveel mogelijk gebruik gemaakt gaat worden van groene energie. Hoewel veel energie aanbieders prachtige aanbiedingen beloven van groene stroom door middel van zonne energie, zul je van je energiemaatschappij ook nog een gedeelte grijze energie ontvangen. De enige manier om volledig op zonne energie uit Nederland te stoken, kan door het plaatsen van zonnepanelen op je dak. Maar niet ieder huis is geschikt voor zonnepanelen op het dak of de investering is te hoog. Toch is er nu één energieleverancier die beloofd dat je enkel groene energie uit Nederland ontvangt.

Greenchoice, voor een duurzaam Nederland

Greenchoice is 17 jaar geleden opgericht als energiemaatschappij en richt zich speciaal op de levering van uitsluitend duurzame energie. Al jaren is het doel van Greenchoice om Nederland op 100% groene energie te laten draaien. Hierbij helpen zij hun klanten bij het laten installeren van zonnepanelen en wordt groene energie dicht bij huis, dus in Nederland opgewekt, zodat mensen zich ook bewust zijn van een groen alternatief voor grijze stroom. Voor de levering van gas heeft Greenchoice een bosproject in het leven geroepen. Alle CO² uitstoot van het gas dat Greenchoice levert wordt volledig gecompenseerd door te investeren in duurzame bosprojecten. Dit doen zij door het aanplanten van bossen in Nederland, maar ook het helpen beschermen van bossen in het buitenland.

Profiteer van de Nederlandse zon

Zo kun je nu energie thuis laten leveren dat volledig door de zon uit Nederland is opgewekt. Greenchoice heeft hier samenwerkingsverbanden voor met Nederlandse projectontwikkelaars en corporaties, die in Nederland ruimtes hebben met zonnepanelen. Voor jou als klant is dit de gemakkelijkste manier om volledig van zonne energie uit Nederland te profiteren zonder dat je zelf zonnepanelen op je dak hoeft te installeren. Je krijgt de zekerheid dat alle energie die je van Greenchoice krijgt bosgecompenseerd gas is of is opgewekt uit zonnepanelen die op Nederlandse bodem staan. Op de website van Greenchoice kun je zelfs een overzicht krijgen van alle aanbieders uit jouw buurt die zonne energie leveren via Greenchoice.

Kies zelf je tarief

De prijzen voor stroom via de Nederlandse zon kunnen van jaar tot jaar variëren. Je kunt rekening houden met eventuele grote prijsfluctuaties. Vind je het niet erg om iets risico te lopen, dan kies je voor een variabel tarief. Zo profiteer je per direct als de prijzen dalen. Je kunt het tarief ook vast laten zetten. Dit kan voor één jaar, maar ook voor drie jaar. Je profiteert dan niet direct van grote prijsdalingen, maar als de prijs enorm stijgt zal dit tijdens de looptijd van je contract niet van invloed zijn op je tarief.