4 kenmerken van een industrieel interieur!

Klinkt wonen in een fabriek uit de 19e of 20e eeuw jouw wel wat? Hiervoor hoef je niet te verhuizen! Je creëert hetzelfde gevoel met een industriële inrichting in huis. Deze stijl kenmerkt zich door bepaalde kleuren en materialen. Daarnaast is deze look momenteel ontzettend populair en zie je het in vele woonkamers terugkomen. Wij hebben een aantal kenmerken voor je uitgeschreven!

  1. Bescheiden kleuren

Een industriële stijl maak veel gebruik van de kleuren wit, grijs en zwart. Voor veel mensen is het gebruik van alleen deze kleuren vaak wat te sober. Wanneer je toch meer kleur wilt is dit uiteraard altijd mogelijk. De kleuren groen, blauw en bruin zijn heel mooi te combineren in een industriële look! Maar ook felle accentkleuren geel, oranje en rood zijn heel gaaf!

  1. Ruwe, natuurlijke materialen 

Materialen die vaak gebruikt worden in een industrieel interieur zijn ijzer, staal, metaal, baksteen of hout. In plaats van dat ze worden afgewerkt, laat je deze juist zichtbaar in je interieur! Zo blijft een bakstenen muur vaak onbewerkt en worden stalen buizen juist getoond. Is dat wat te heftig voor je? Kies dan voor onbewerkte houten planken aan de muur!

  1. Eenvoud

Een industriële stijl wordt vaak gekenmerkt door eenvoud. Zet dus niet je hele woonkamer vol met allerlei soorten meubels, maar kies bewust voor een aantal grote eyecatchers. Kies voor een gave leren bank. Een grote stalen eettafel in combinatie met eetkamerstoelen waarbij het frame nog zichtbaar is doet het ook altijd heel goed! Bedenk wel, eenvoud betekent niet dat je geen accessoires mag toevoegen. In tegenstelling! Lees hier meer over in het volgende kenmerk.

  1. Industriële accessoires

Typische industriële accessoires is bijvoorbeeld een stoere wandklok, ijzeren vitrinekast of industriële hanglamp. Houd het hierbij wel simpel. Industrieel betekent weinig poespas. Wil je toch warmte toevoegen? Doe dit dan door middel van natuurlijke materialen zoals een schapenvacht of koeienhuid als vloerkleed!

Heb jij zelf al een industrieel interieur of gooi je het roer om? Kies er zelf voor in hoeverre je een industriële stijl wilt doorvoeren in huis! Zorg er in ieder geval voor dat jij elke dag met een lach thuiskomt.