Een kleine zolder inrichten: 3 tips

zolder opknappen

Nou, het is tijd om je zolder opnieuw in te richten. Het is mooi weer, en je hebt tijd. Dus je opent je zolder en wat zie je? Dozen, kratten, bagage, kleding, meubels, tassen, speelgoed en koelboxen, en dat zijn gewoon de items die niet verborgen zijn in kasten! Je besluit dat het beter is om dit op een andere dag te beginnen. Het weer was niet zo goed als je dacht; het is warm op zolder. Dus je sluit de deur. Dit komt vaak voor…Toch kun je met deze 4 tips je zolder binnen korte tijd een make over geven.

  1. Kies voor rolgordijnen of houten jaloezieën: of allebei?

Als je niet kunt kiezen tussen rolgordijnen of houten jaloezieën, waarom kies je dan niet voor beide? Het ontwerp van de houten jaloezieen ziet er prachtig uit als het wordt gecombineerd met een set prachtige gordijnen, en kan echt helpen om een gevoel van warmte en diepte te brengen in elke leefruimte. 

Om je kamer groter te laten lijken, kies je rolgordijnen en jaloezieën in tinten van dezelfde kleur. Om een statement te maken, kies je twee contrasterende kleuren zoals een fel groen en zacht grijs. Zelfs als je je rolgordijnen oprolt, kun je er nog steeds van genieten, waardoor je de mogelijkheid hebt om met verschillende stijlen en ontwerpen te spelen.

  1. Rolgordijnen bieden een hoog niveau van privacy

In tegenstelling tot houten jaloezieën worden rolgordijnen uit één stuk stof geproduceerd. Dit betekent dat je een hoog niveau van privacy kunt verwachten als de zonwering dicht is, of je je nu ’s ochtends klaarmaakt of ’s avonds met het gezin voor de tv zit. 

Dit is ideaal voor kamers met ramen die uitkijken op de straat of in het zicht zijn vanuit het huis van een andere buurman, omdat je je privacy wilt beschermen op de momenten dat je die het meest nodig hebt. Rolgordijnen worden geproduceerd met dikker materiaal dan vouwgordijnen, wat betekent dat ze er met het oog op de privacy bovenuit komen. 

  1. De meubels kiezen die passen bij de rolgordijnen of houten jaloezieën

Het vernieuwen van je bestaande meubels en raamdecoratie is niet alleen goedkoop in vergelijking met het kopen van nieuwe: het is ook een milieuvriendelijke optie. Het geld uitgeven aan het terugwinnen van gestoffeerd meubilair heeft echter alleen zin als het frame van goede kwaliteit is. Als je niet zeker bent, dan kun je misschien beter een losse hoes kiezen om je bank of stoel op te knappen. En net als bij muren kan verf oude meubels op magische wijze transformeren. En voel je niet slecht over het schilderen van je vintage meubels – ze kunnen altijd weer geschuurd worden. Kies ook bijpassende houten jaloezieën of rolgordijnen.