Je thuiskantoor inrichten, wat mag er niet ontbreken?

Tegenwoordig werken de meeste van ons vanuit huis. Natuurlijk brengt dit de nodige aanpassingen met zich mee. Ondertussen moet je namelijk misschien ook het schoolwerk samen met je kinderen maken, of kun je niet direct verder omdat een collega even niet bereikbaar is. Zaken als dit kunnen wij helaas niet voor je veranderen. Waar we je wel mee kunnen helpen is hoe je dat thuiskantoor zo goed mogelijk inricht.

thuiskantoor

Zorg voor de juiste spullen

Uiteraard moet je ervoor zorgen dat je alle benodigde spullen om thuis te kunnen werken binnen handbereik hebt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan pen, papier, documenten, mappen, laptop en printer. Deze laatste moet natuurlijk ook genoeg inkt bevatten, ben je daar naar op zoek dan tippen we Printabout alvast even voor de beste prijzen… met die tip zal je baas ook blij zijn.

Goede werkhouding

Voor iedereen die vanachter een bureau werkt is het erg belangrijk om te zorgen voor een goede werkhouding. Als je dat namelijk niet doet, kunnen er allerlei lichamelijke klachten ontstaan die vaak lange tijd nodig hebben om te genezen. Begin dus met een goede, in hoogte verstelbare, bureaustoel.

In hoogte verstelbare bureaustoel

Doordat je die hoogte kunt verstellen, kun je er namelijk voor zorgen dat zowel de hoek van je bovenarm op je onderarm, als de hoek van je onder- op je bovenbenen 90 graden zijn, wat de juiste werkhouding is. Vaak willen beginnende ondernemers niet al te veel geld uitgeven aan zo’n stoel en we kunnen ons voorstellen dat je ‘omdat je nu even vanuit huis werkt’ daar ook niet te veel geld aan uit wil geven. Het is echter aan te raden om op die bureaustoel niet te beknibbelen, dat kan je later namelijk veel meer problemen opleveren. Laat je goed informeren en kies een stoel waar je goed op zit en lang op kunt werken zonder klachten te krijgen.

Houd je thuiskantoor netjes

De meeste mensen zijn productiever vanuit een opgeruimde werkplek, dus zorg ook dat jouw thuiskantoor netjes blijft. Het is vaak al moeilijk om orde te bewaren als je met veel papieren, boeken, en multomappen werkt, maar op de thuiswerkplek kunnen daar dingen als speelgoed en vuile borden bijkomen. Als je bureau opgeruimd is word je niet afgeleid, dus zorg voor voldoende opbergmogelijkheden. Mocht je bureau niet genoeg lades en plekken hebben om spullen op te bergen, denk dan eens na over een extra kastje, of misschien kan een plank aan de muur al een groot verschil maken.

Voldoende daglicht

Zorg dat er altijd daglicht is op de plek waar je werkt. Zoek dus het liefst een lichte plek op in huis, ook al is die een stuk kleiner dan bijvoorbeeld je garage of kelder. Door daglicht blijf je namelijk langer fit en productief en daarnaast behoud je een aangenamer gevoel. Verlichting is natuurlijk sowieso belangrijk en zorg daarbij altijd voor licht van boven, bijvoorbeeld door een hanglamp of een wat hogere bureaulamp.

Maak er een fijne plek van

Zorg dat je thuiskantoor een fijne plek is om te zitten. Vaak kunnen een paar planten al een verschil maken, maar dat is natuurlijk voor iedereen anders. Je kunt op allerlei manieren zorgen voor een fijne thuiswerkplek, de inspiratie is nooit ver weg, omdat het in je eigen huis is…