6x zo vind je leuke woondecoraties op onverwachte plekken

Zoek je leuke woondecoraties, dan denk je waarschijnlijk meteen aan bekende woonwinkels. Toch zijn er nog veel meer plekken waar je leuke woondecoraties kunt vinden. Plekken waar je ze eigenlijk niet eens zou verwachten. Ben jij op zoek naar onverwachte schatten voor je interieur? Kijk eens op deze onverwachte plekken!

1. De bouwmarkt

De bouwmarkt is natuurlijk bedoeld voor bouwmaterialen. Je kunt er hout, tegels, schroeven en gereedschap kopen. Maar de meeste bouwmarkten hebben ook een gedeelte met leuke kant-en-klare woonartikelen. In de folder van bauhaus zie je bijvoorbeeld hartstikke leuke dekentjes, bankjes en andere woondecoraties. Ook op het gebied van verlichting hebben de meeste bouwmarkten een verrassend ruim assortiment.

2. De huishoudwinkel

Er zijn in Nederland diverse huishoudwinkels. Deze winkels zijn bedoeld voor huishoudelijke zaken, zoals serviesgoed, bestek, koffiezetapparaten enzovoorts. Ook in dit soort winkels vind je vaak een verrassend hoekje met leuke woonartikelen. Ook zie je het soms in de reclamefolders. Zo bevat de Blokker folder meestal naast de gebruikelijke huishoudelijke producten ook een heel aantal leuke woondecoraties.

3. Verborgen winkeltjes

Elke stad heeft ze wel: een aantal kleine winkeltjes die alleen de locals kennen. Misschien kom je ze min of meer per ongeluk tegen terwijl je door de stad dwaalt. Aan de buitenkant zijn ze vaak erg onopvallend, maar eenmaal binnen sla je steil achterover. Die kleine winkeltjes bevatten vaak een verrassend aanbod van leuke woonspulletjes! Het loont dus altijd om eens op je gemak door de wat smallere straatjes van de stad te gaan fietsen of wandelen.

4. Tweedehands

Er zijn tegenwoordig grote kringloopwinkels. Maar er zijn ook nog altijd schattige kleine winkeltjes met gebruikte spullen. Bazaars, rommelmarkten en vlooienmarkten hebben we dit jaar moeten missen door corona. Wanneer deze weer opengaan is dat ook een geweldige plek om op zoek te gaan naar mooie woondecoraties voor een klein prijsje. Je vindt de leukste vintage items in tweedehands winkels en kringloopzaken.

5. Cadeauwinkels

Cadeauwinkels zijn er zowel fysiek als online. En vrijwel allemaal hebben ze ook woondecoraties in het assortiment. Tenslotte is dat een geliefd cadeau voor dames. Natuurlijk kun je de producten ook gewoon voor je eigen interieur aanschaffen in plaats van ze cadeau te geven. Cadeauwinkels hebben vaak opvallende en bijzondere artikelen die echt een kijkje waard zijn. 

6. Toeristenwinkels

Misschien fiets jij altijd blindelings langs een paar toeristenwinkeltjes. Daar heb jij, als inwoner, natuurlijk weinig te zoeken. Maar toch vind je ook daar soms onverwachte woondecoraties. Vaak vind je er producten die typisch zijn voor de provincie of de regio. Ook leuk om als woondecoratie in je eigen woning te gebruiken.

Woonwinkels hebben natuurlijk woondecoraties. Maar ze zijn niet de enige plek waar je leuke decoraties vindt. Op deze 6 onverwachte plekken vind je soms de leukste decoraties. Die zijn vaak erg bijzonder en hebben een heel eigen look en stijl. Super leuk als jij je interieur echt uniek wilt inrichten.