Geen tuin? 5 tips voor een buitengevoel in huis

De zomer is in volle gang. We hebben al prachtige dagen gehad en we hopen natuurlijk op nog veel meer mooie dagen deze zomer. Als buiten het zonnetje schijnt en je thuis geen tuin of terras hebt, kan dat behoorlijk frustrerend zijn. Echter hoeft dat niet zozeer een probleem te zijn. Er zijn namelijk manieren genoeg om toch dat zomerse buitengevoel in huis te halen. Met deze vijf tips kan je ook zonder tuin of terras van het buitengevoel en de zon genieten!

1. Buitengevoel in huis: creëer een gezellig hoekje in de zon

Heb je ergens een plekje in huis waar de zonnestralen mooi binnenvallen door het raam? Maak daar een gezellig hoekje in de zon van! Houd hierbij rekening met de ligging van je woning en wanneer je er precies zon hebt. Zodra de zon schijnt, doe je de ramen open en geniet je van de warme stralen op je gezicht. Zelfs al is het maar een kwartiertje per dag, dat moment is belangrijk om je dagelijkse portie vitamine D op te nemen. Om te voorkomen dat er vliegen, muggen en andere insecten naar binnen vliegen, is het wellicht een goed idee om horren aan te schaffen. Met horren geniet je van frisse lucht zonder ongedierte! 

2. Plaats mooie planten aan het raam

Vaak is het gemis van buiten, ook het gemis van planten. Heb je net de tip van het hoekje in de zon ontdekt? Kijk dan meteen eens of je een paar mooie planten aan het raam kunt plaatsen. Planten zorgen namelijk voor een echt buitengevoel in huis! Zet verschillende kleine planten in potten naast elkaar op de vensterbank of kies voor twee grotere kamerplanten aan weerszijden van je raam. Heb je geen vensterbank? Dan zijn hangplanten een leuke oplossing! Houd er bij je keuze wel rekening mee dat niet alle planten goed tegen de zon kunnen. Je wilt natuurlijk de hele zomer (en liefst ook langer) kunnen genieten van die prachtige groene oase.

3. Haal buitenmeubilair binnen

Een andere manier om het buitengevoel in huis te halen is door buitenmeubilair binnen te plaatsen. Met bijvoorbeeld een hangmat, hangstoel of trendy tipi tent creëer je meteen een tuingevoel in je woonkamer. Vind je dat toch een stapje te ver? Kies dan voor natuurlijke materialen om je favoriete plekje in te richten. Denk aan een bamboe stoel of een rotan stoel, lamp of bijzettafeltje. Deze meubelen en accessoires brengen meteen de natuur in huis.

4. Behang een muur met een natuurlijke print

Als je het niet erg vindt om te behangen, dan kan je bijvoorbeeld één muur behangen met een natuurlijke print. Bloemen, bamboe en bomen zijn een uitstekende keuze om de natuur naar binnen te halen. Durf je nog een stapje verder te gaan? Kies dan voor fotobehang. Je kunt kiezen uit verschillende landschappen, maar nog leuker is om één van je eigen (vakantie)foto’s op maat van je muur af te drukken op behang. Hiermee haal je niet alleen het buitengevoel in huis, je creëert er ook een persoonlijk interieur mee!

5. Maak een mini moestuin in je keuken

Tenslotte kan je ook in je keuken een buitengevoel creëren. Hoe je dat precies doet? Zet mooie kruidenplanten in grote potten, plant sla in een bloembak of waag je aan een mini-tomatenplant. Er zijn heel wat planten die je perfect in huis of in een bloembak op je vensterbank kunt kweken. Met een mini moestuintje in je keuken haal je niet alleen het tuingevoel naar binnen, het is nog eens gezellig en levendig ook!