planten-interieur

Of je nu een interieurliefhebber bent of niet, we wonen allemaal wel graag in een woning die leuk ingericht is. Maar hoe begin je nu aan de inrichting van je eigen stekje en vooral, hoe zorg je ervoor dat je woning uniek is en bij jou past? Met deze 5 tips geef jij jouw interieur meteen wat meer pit! 

Galerijmuur vol herinneringen

Breng je muren tot leven door een galerijmuur van foto’s, kunstwerken en souvenirs te creëren. Om er echt een ‘galerij’ van te maken, kies je best voor verschillende lijsten in diverse maten en vormen. Deze kun je dan vullen met familiefoto’s, foto’s van reizen, leuke citaten,… Dankzij persoonlijke foto’s wordt jouw plekje weer een beetje meer van jou en het is bovendien super fijn om regelmatig naar te kijken. 

Bibliotheek

Ben je een echte boekenwurm? Waarom zou je je passie en al die boeken dan niet opnemen in je interieur? Creëer bijvoorbeeld een gezellige leeshoek met een paar boekenplanken vol met je favoriete werken. Bij je leeshoekje mag natuurlijk geen comfortabele fauteuil missen. Leg er een paar zachte kussens en een plaid in zodat je een gezellig plekje creëert om te ontspannen met een goed boek. Wil je je plekje naast een raam installeren? Hang dan zeker overgordijnen op die je kan sluiten wanneer de zon te hard in je ogen schijnt wanneer je een boek wilt lezen. 

Plantenparadijs

De natuur naar binnen brengen is altijd een goed idee. Voeg een vleugje frisheid toe aan je interieur dankzij een overvloed aan kamerplanten. Van kleine vetplanten tot mooie, grote varens, alles kan en alles mag! Wist je trouwens dat planten niet alleen mooi zijn in je interieur, maar ze verbeteren ook de luchtkwaliteit en creëren een rustige sfeer. Win-win, als je het mij vraagt. Zorg er natuurlijk wel voor dat je je planten goed verzorgt. Zet ze bijvoorbeeld niet in de vlakke zon maar creëer wat schaduw met lamellen op de warmste momenten van de dag. 

Vintage schatten 

Een uniek interieur richt je niet binnen enkele seconden  in. Door de jaren heen is het juist fijn om bijzondere items te verzamelen die je aan je interieur kunt toevoegen. Bezoek daarom regelmatig eens een rommelmarkt, vintage winkel of dergelijke, om op zoek te gaan naar knappe meubelstukken en accessoires die je interieur weer net dat tikkeltje specialer maken. Of het nu gaat om een antieke kast, een retro lamp of een ouderwetse typemachine, stukken als deze voegen karakter toe en vertellen een verhaal. 

Door Interieur