5 creative manieren om het ophangen van je kleding beter te organiseren

tips om kleding op te bergen

 

Hou jij ook zo veel van mooie kleding en shop jij graag? Dan heb jij vast ook ontzettend veel kleding thuis liggen. Zo veel dat je kasten wellicht uitpuilen. Je wilt geen kleding wegdoen maar je wilt ook niet stoppen met shoppen. Hoe kun je dit dan het beste aanpakken?

Het is van belang dat voordat je nog meer kleding gaat kopen je eerst het geen dat je al hebt goed organiseert. Zo kun je een goed overzicht behouden en zien of je nog ruimte hebt voor eventuele nieuwe aankopen. Je kleding enkel in je kledingkast opbergen is iets van de vorige eeuw. Tegenwoordig zijn er veel nieuwe manieren om je kleding op een creatieve manier op te bergen.

Creatief kleding opbergen kan op verschillende manieren. Kleding ophangen, kleding tentoonstellen zijn enkele voorbeelden. Hieronder zullen we deze en andere tips om kleding op te bergen bespreken.

1. Creatief kleding opbergen door middel van je kleding in je interieur te verwerken. Als jij een dure designer mantel hebt gekocht wil je deze natuurlijk ook showen. Niet enkel wanneer je hem aan hebt. Je kunt een mode paspop kopen en deze in je huiskamer plaatsen. Je designer mantel kun je hier aan hangen waardoor je kamer direct een heel ‘arty chique’ uitstraling krijgt. Je kunt de items op de paspop ook om de zoveel tijd verwisselen.

creatief kleding opbergen

 

2. Kleding ophangen aan kledingrekken op wieltjes is ook helemaal trendy momenteel. Je kunt zelf bepalen in welke kamer je deze kledingrekken plaatst en je kunt ze ook dagelijks makkelijk verplaatsen. Ook hier geldt dat de kleding aan het kledingrek fungeert als een onderdeel van het interieur. De Ikea heeft veel van dit soort kledingrekken die ook nog eens zeer betaalbaar zijn!

3. Bij tips om kleding op te bergen vergeten we soms onze accessoires. Je kunt ook je accessoires gebruiken om je kamer op te leuken. Wat dacht je van een wand vol met jouw hoeden en petjes? Hang er wat fairylights doorheen en je hebt direct een hele bohemian chique sfeer gecreëerd. En ook handtassen kun je als decoratieg gebruiken. Plaats al zigzaggend korte plankjes boven je t.v. en plaats hier je mooiste handtassen op. Wat leuk is aan deze plankjes is dat je de opvulling helemaal zelf kunt bepalen en dit ook om de zo veel tijd kunt veranderen. Zo hou je je interieur fris en up to date met de laatste trends en je lievelings items!

4. Hou jij van een meer industriële vibe dan kan je er ook voor kiezen om stalen buizen op te hangen in je huis waar je jouw lampen aan hangt. Zo krijgt je huis een stoere uitstraling en wordt de gekozen kamer prachtig verlicht. Het fijne aan dit soort stalen buizen is, is dat het naast dat het momenteel heel trendy is om deze in je huis te hebben ook direct kan fungeren als een extra plek om leuke items aan te hangen. Een kleine tip: Zorg dat het niet te afleidend wordt en kies voor 1 item dat je in verschillende kleuren kunt ophangen. Bijvoorbeeld al je t-shirts.

5. Je kunt er ook voor kiezen om je kleding op te bergen in een decoratie kast. Je weet wel, zo een grote vierkanten kast met verschillende vierkante vakjes waar je decoratie items in kunt plaatsen. Doorgaans wordt dit gebruikt om kaarsen, boeken, foto lijstjes in te plaatsen. Maar waarom niet je truien mooi opvouwen en er een vakje mee vullen en in een ander vakje je mooiste designertas plaatsen? Je kunt er alle kanten mee op!