De top 5 vloerkleed trends van 2018

vloerkleed trends van 2018

Vloerkleren zijn weer helemaal in

Vloerkleden zijn weer helemaal in 2018. Veel mensen kiezen er dan ook voor om een of meer trendy vloerkleden in huis te leggen. Dat kan in de gang zijn, onder of bij de eettafel of, ook populair en comfortabel: een vloerkleed naast het bed. Wellicht is de hype jou al opgevallen en heb je ook plannen om een vloerkleed aan te schaffen voor in de hal, woonkamer, eetkamer of slaapkamer. Welke opties heb je dan? Met welke vloerkleden maak je echt sfeer in huis anno vandaag? Kortom: wat zijn de trends op het gebied van vloerkleden voor 2018? Een top 5 van de meest populaire vloerkleden van dit jaar.

1. Artwork kleden: rustige tinten en bijzondere motieven
Helemaal in zijn zogenoemde artwork kleden. Dit zijn kleden in neutrale, rustige tinten, die vaak goed passen in een industrieel en modern interieur. De kleden hebben vaak fraaie grafische motieven, die dit soort vloerkleden een unieke uitstraling geven. De motieven kunnen bestaan uit gekleurde blokjes, lijntjes en tal van andere vormen. Telkens staat bij artwork vloerkleden voorop dat het ontwerp echt uniek is.

2. Patchwork vloerkleden: verrassend en veelzijdig
Patchwork vloerkleden bestaan uit diverse verrassende stoffen die al dan niet met de hand of machinaal aan elkaar verbonden zijn. Patchwork vloerkleden komen veelal uit Turkije. Patchwork vloerkleden bij Tapeso.nl, een van de grotere aanbieders van deze kleden, zijn zowel verkrijgbaar in moderne als traditionele stijlen. Patchwork kleden passen dus in elk interieur en zijn mede daarom een van de populairdere typen vloerkleden van 2018.

3. Hoogpolige vloerklede: warm en zacnt
Dit jaar doen ook hoogpolige vloerkleden het goed. Hoogpolige vloerkleden zijn kleden van pluisarme wol die heerlijk warm en zacht zijn. Deze kleden liggen relatief hoger dan platte kleden en zijn vooral ‘s winters heerlijk. Vloerkleden die hoogpolig zijn gemaakt worden in Nederlands geproduceerd en staan ook wel bekend onder de bijnaam ‘moderne Berbers’.

4. Leren vloerkleden: strak en stoer
Ze duiken steeds vaker op in Nederlandse interieurs en kamers: het leren vloerkleed. Dit soort vloerkleed is met name ideaal als je van een industrieel en strak interieur houdt. Leer oogt natuurlijk lekker stoer. En door de toevoeging van zachte suède voelen leren kleden comfortabel en lekker aan.

5. Fading vloerkleden: stilistische diversiteit
Ten slotte zijn fading vloerkleden helemaal de bom in 2018. Fading vloerkleden zijn kleden die verschillende stijlen samenbrengen en dan ook verrassend innovatief en veelzijdig ontworpen zijn. dit soort vloerkleden zijn gemaakt van katoen en wol en hebben de structuur van een speciale kelim.