Wat zijn de huidige trends op het gebied van verlichting in het interieur

verlichting in het interieur

Anno 2018 zijn er vele mooie en leuke trends op het gebied van stijlvolle verlichting. Als je graag iets anders zou willen in je huis, dan vind je hier enkele tips om te kijken wat goed past. Er zijn veel verschillende lampen te vinden, wat kies jij voor jouw interieur?

De landelijke stijl

In een landelijke stijl maak je vooral gebruik van warme kleuren en vooral elementen zoals hout en steen om zo een authentieke en robuuste uitstraling te geven. Kroonluchters zijn op dit moment weer terug van weggeweest en een populaire keuze in deze stijl. Ook andere, grote uitbundige lampen passen goed in dit plaatje. Wil je het graag een warme uitstraling zonder grote lampen, kijk dan eens naar filament lampen. Deze lampen kan je op diverse plaatsen ophangen (zoals de eettafel of bijvoorbeeld een bar) waar je een intieme sfeer creëert door de extra warme kleurtemperatuur.

Een industrieel uiterlijk

Industrieel is een stijl die heel typerend is met vooral metaalachtige, industrie-achtige kenmerken en details. Grote hanglampen die doen denken aan een fabriek zijn mateloos populair. Daarbij is opvallend dat deze vaak een verweerd uiterlijk hebben, je voegt een stoere en opvallende eyecatcher toe aan je interieur. Je kunt ook aan andere lampen denken die van voertuigen komen, het past allemaal in deze stijl.

Modern en strak

Wanneer je je interieur vooral een moderne uitstraling wilt geven met moderne verlichting dan kan je denken aan lampen in de meest gekke vormen en kleuren. Je hebt enorm veel keuze waardoor je het beste eens bij diverse woonwinkels kunt kijken wat jij echt mooi vindt en wat passend is voor jouw ruimtes. De laatste trends staan voor je klaar!

Vintage

De vintage stijl is ook een stijl die erg populair is op het moment. Het haalt elementen van vroeger terug. Als je gaat kijken naar welke verlichting goed past, dan kom je veel designs tegen die vergelijkbaar zijn met een industriële inrichting. Veel materialen die gebruikt worden zijn metaal en hout waarbij er meestal een grover uiterlijk is gemaakt en/of opvallende felle teksten zijn toegevoegd. Ook in deze stijl is het verweerde uiterlijk van de lamp erg populair, hierdoor is elke lamp nooit hetzelfde. Zo kan je ook op zoek gaan naar gebruikte lampen.