7 opbergtips voor in de woonkamer

Opbergtips voor in de woonkamer

Je komt thuis van je werk, leegt de brievenbus, laat je tas naast je luie stoel vallen, gooit de post op tafel en eindelijk even helemaal niets. Alhoewel, even duurt al snel een paar uur. Heel herkenbaar, maar wel het het begin van een rommelige woonkamer. Herkenbaar maar absoluut niet nodig. Met deze woonkamer opbergtips pak je dit probleem aan.

Ga bij jezelf te rade
Een opgeruimde woonkamer begint bij jezelf. Laat ik alles gewoon maar vallen en na een week met forse tegenzin opruimen? Of geef ik alles een vaste plaats en leg de spullen daar meteen neer?
Het is een keuze. Nog een keuze: laat ik allerlei waardeloze zooi toe in mijn huis of gooi ik het meteen in de vuilnisbak?

Kies praktische meubelen
Een bank en eettafel met een paar flinke laden er onder biedt je al snel een halve kubieke meter opbergruimte. Daar kun je heel wat in kwijt. En als je die laden dan ook nog efficient inruimt, ben je helemaal spekkoper.

Geef kinderen een eigen plek
Kinderen hebben structuur en grenzen nodig. Als ze een eigen (verrijdbare) opbergkist hebben, kunnen ze hun speelgoed daarin zelf opruimen. Nadat de kinderen naar bed zijn, schuif je de box uit het zicht. Te veel speelgoed voor in de box? Laat ze het overtollige naar de kinderkamer brengen. Kinderen zij uitstekend te sturen, zolang je maar duidelijk en consequent bent.

Orden de boekenkast naar kleur en grote
Een boekenkast waarin kleine en grote boeken met verschillende kleuren door elkaar staan, oogt rommelig. Met groot bij groot, klein bij klein en kleur bij kleur, zul je het rustiger beleven.

Accessoires groeperen
Heb je ook een oma die het hele huis heeft volstaan met allerlei accessoires? Durf je je dan eigenlijk niet te bewegen omdat je bang bent iets kostbaars om te stoten? Voor oma is het al te laat, maar jij kan er wel een les uit leren. Groepeer je accessoires naar onderwerp. Kies er voor om een of hooguit twee groepen accesoires ten toon te stellen. Bewaar de rest voor een andere keer. Wanneer je dan bijvoorbeeld bent uitgekeken
op je verzameling porseleinen dolfijnen, zet je er een set authentieke Dinky Toys neer.

Opruimen is selecteren
Opruimen is meer dan alleen soort bij soort leggen. Het is ook de ideale gelegenheid om eens kritisch te kijken naar wat je wil bewaren en wat niet. Huizen in het algemeen en woonkamers in het bijzonder worden vanzelf rommelig, wanneer er meer binnenkomt dan er uitgaat.

Discipline is je beste vriend
Het opruimen van de woonkamer met deze opbergtips zal je een stuk makkelijker vallen als je het maar regelmatig doet. Niet uitstellen dus. Pak elke keer dat je naar de keuken loopt, een paar vieze koffiekopjes mee, de opengescheurde brief met rekening en ruim ze op. Opstaan betekent een klein klusje doen: planten water geven, oud papier naar de papier container, etc. Als je hier een gewoonte van maakt, kom je nooit meer thuis in een rommelige woonkamer.

Een nieuw begin
Met deze opbergtips voor in de woonkamer kun je een nieuwe start maken. Maak er een spel van, ontdek je eigen woonkamer opbergtips. Het kost wat energie, maar het is echt de moeite waard. Succes, je kunt het!

afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/348325352410028327/?lp=true