Ambachtelijke bedden voor de ultieme nachtrust

Een goede nachtrust is erg belangrijk. Je moet daarom zorgen dat je een goed bed hebt, zodat je optimaal gebruik kunt maken van die nachtrust. Aangezien iedereen anders is, kun je het beste je bed op jouw lengte en gewicht laten afstemmen. Natuurlijk zijn er tal van opties voor gestandaardiseerde bedden en matrassen, maar veel mensen kiezen toch voor een merk dat handwerk levert en waar wordt gekeken naar de persoon die erop komt te liggen, zoals bijvoorbeeld het merk Magnitude uit België.

belang van een goed bed

Bij een bed moet je letten op lichaamsbouw, gewicht en slaaphouding

Als je namelijk voor zo’n merk gaat, wordt er op veel zaken gelet, zoals je lichaamsbouw, gewicht en slaaphouding. Elke houding vraagt namelijk om zijn eigen matras. Bij een zijligging is het belangrijk dat het matras de wervelkolom in een rechte lijn laten liggen. Voor rugslapers is het zaak dat het matras ondersteuning biedt aan de schouders en de heupen. Hierdoor wordt de natuurlijke kromming van de wervelkolom niet veranderd.

Hoe je ’s nachts slaapt heeft invloed op hoe je je overdag voelt

Niet voor niets dat een van Nederlands oudste woon- en slaapspecialisten de slogan heeft ‚Bröring – het verhaal van dag en nacht’. Het woord ‚dag’ slaat niet alleen op de woonafdeling, maar ook op het feit dat hoe je ’s nachts slaapt, invloed heeft op hoe je je overdag voelt. Het eerder genoemde merk Magnitude uit België is een oud familie bedrijf met enorm veel kennis over slapen en zo zijn er een aantal Europese beddenspecialisten die voor een goede nachtrust kunnen zorgen.

Zorg voor een goed verenpakket in je matras

Het verenpakket in een matras is bijvoorbeeld erg belangrijk, omdat dit het dragende deel is van de matras en voor de ondersteuning zorgt. Deze ondersteuning moet goed zijn, omdat dit zorgt voor de optimale slaaphouding en een goede nachtrust. De schouderzone is hierbij erg belangrijk, omdat, als deze niet goed is afgesteld, nooit de juiste ondersteuning kan geven aan je lijf. Daarom moeten de schouder-, heup-, en rug zone goed in kaart worden gebracht door een specialist. Zo’n specialist weet daarna waar hij moet beginnen. 

Steeds meer mensen geven wat meer aan een nieuw bed uit

Als je op deze manier een bed aanschaft ben je misschien iets meer geld kwijt, maar toch kiezen steeds meer mensen hiervoor. Ten eerste omdat een bed lang mee gaat en ten tweede omdat de meeste mensen ondertussen begrijpen dat een goede nachtrust erg belangrijk is en dat best iets meer mag kosten.

Een bed met een persoonlijke touch

Bijkomend voordeel van een ambachtelijk merk als Magnitude is dat je naast het matras ook heel veel keuze hebt uit bedden en dat je die een persoonlijke touch kunt geven. Zo kunnen veel van dit soort merken stoffen of materialen verwerken die jij graag in je bed verwerkt ziet. Hierdoor krijg je een uniek bed, dat helemaal past bij jouw slaapgedrag en ook nog eens bij je smaak.