6 tips voor een slaapkamer make-over

tips-voor-een-slaapkamer-make-over

Ben je een beetje uitgekeken op je slaapkamer en wil je ze graag anders inrichten? Ben je benieuwd naar hoe je je slaapkamer een make-over kunt geven zonder al teveel geld uit te geven? Dan ben je hier op de juiste plek. In dit artikel delen we zes praktische tips voor een slaapkamer make-over. Kijk mee en laat je inspireren!

1. Slaapkamer make-over met behang

Met behang creëer je in no-time een andere sfeer in huis, dus ook in je slaapkamer. Als je een saaie slaapkamer meer pit wilt geven, dan is een patroonbehang ideaal. Of wat dacht je van een mooi streepjesbehang? Je hoeft heus niet alle muren te behangen als je daar geen budget of tijd voor hebt. Door slechts één muur te behangen, geef je je slaapkamer al een compleet nieuwe look!

2. Nieuw beddengoed

Je hoeft echt geen nieuw bed te kopen om je slaapkamer een make-over te geven. Geef je slaapkamer kleur en fleur met nieuwe beddengoed! Durf gerust verschillende kleuren en materialen met elkaar te combineren, zo creëer je een leuk en speels effect. Wanneer je ook nog eens extra veel kussens op je bed legt, krijg je een knusse en warme sfeer in je slaapkamer. Kijk maar naar onderstaand voorbeeld!

3. Kledingkast vervangen door kledingrek

Heb je momenteel een grote kledingkast in je slaapkamer staan? Dan is het wellicht een leuk idee om te switchen naar een kledingrek. Met een kledingrek lijkt je slaapkamer ineens veel groter en het ziet er ook nog eens ontzettend leuk uit. Bovendien is het veel makkelijker om een outfit samen te stellen want je ziet je kleding meteen hangen. Alleen maar voordelen van een kledingrek dus!

4. Nieuwe verlichting

Ook verlichting speelt een belangrijke rol in de slaapkamer. Vervang je huidige lampen door een aantal nieuwe exemplaren. Koop bijvoorbeeld nieuwe lampen voor op de nachtkastjes en aan het plafond. Voor aan het plafond zijn hanglampen ontzettend populair én ze zien er ook nog eens prachtig uit.

5. Nieuwe gordijnen

Een slaapkamer make-over hoeft echt niet zo moeilijk te zijn. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om nieuwe gordijnen op te hangen? Ga voor gordijnen in een andere kleur en stof, eventueel met een leuk printje erop. Misschien vind je het belangrijk om in een goed verduisterde slaapkamer te slapen. Kies dan zeker voor verduisterende gordijnen. Je hoeft trouwens niet bij standaard gordijnen te blijven, rolgordijnen in de slaapkamer zien er ook heel mooi uit. 

6. Groen in de slaapkamer

Tenslotte mag een beetje groen in de slaapkamer zeker niet ontbreken. Bloemen en planten creëren een gezellige sfeer en ze geven je slaapkamer een frisse look. Zet dus gerust een paar kamerplanten en een vaas met bloemen neer op je nachtkastje, vensterbank of krukje. Een plant boven je bed ziet er ook heel leuk uit, zoals je op onderstaand voorbeeld kunt zien. 

Je leest het: leuke ideeën genoeg die je kunt toepassen op het interieur van je slaapkamer. Het voordeel van deze zes tips is dat het je weinig geld kost, niet te moeilijk is én dat het ook snel kan gedaan worden. Wil je jouw woonkamer ook graag een nieuwe look geven? Lees dan ons artikel: Zo geef je je woonkamer een budget make-over. Veel plezier met inrichten!