5 makkelijke manieren om je slaapkamer te verkoelen

slaapkamer verkoelen

Nederland wordt steeds warmer in de zomer. Het begint er steeds vaker op te lijken dat we te maken krijgen met een tropisch klimaat. Je hoeft dus niet meer raar op te kijken van een aantal hittegolven in de zomer. Zo’n hete zomer heeft natuurlijk enorm veel voordelen. Je hoeft allereerst niet meer naar het buitenland op vakantie om te genieten van warme temperaturen. Een strandvakantie was nog nooit zo dichtbij en zo goedkoop. Helaas zorgen de oplopende temperaturen ook voor de nodige nadelen. Als het buiten enorm heet is, is het namelijk hartstikke lastig om je huis koel te krijgen. Helemaal kan je slaapkamer in de zomer enorm warm worden, helemaal als je op een hogere verdieping slaapt. In dit blog geven we je 5 makkelijke manieren om je slaapkamer in de zomer te verkoelen.

1 Ophangen van natte was in de slaapkamer

Allereerst zou je kunnen proberen om natte was in je slaapkamer op te hangen. De natte was zorgt ervoor dat de lucht vochtiger en koeler blijft, waardoor het in de slaapkamer minder benauwd aanvoelt.

2 Gebruik maken van een ventilator

In een online tijdschrift vindt je enorm veel coole ventilatoren die je op je slaapkamer zou kunnen plaatsen in de zomer. Vooral een chromen ventilator staat hartstikke stoer in een wit interieur. Een ventilator is een prima oplossing als je geen ingebouwde airconditioning hebt. Je kunt kiezen voor een hangende of een staande ventilator. Op hete zomerdagen is je slaapkamer binnen no time koel. Je kunt de kamer met een wit interieur nog effectiever koelen als je een fles bevroren water voor de ventilator zet.

3 Douche lauwwarm in plaats van koud

Om ’s nachts lekker te kunnen slapen, kun je van tevoren een verkoelende douche nemen. Ijskoud water zou hierbij wellicht je eerste keuze zijn, maar wist je dat je het hier alleen maar warmer van krijgt? Je kunt daarom beter onder een lauwwarme douche stappen. Daarna stap je heerlijk fris met een online tijdschrift in bed. Wedden dat je heerlijk slaapt?

4 Blaas de warme lucht weg met je ventilator

Als je op hete dagen je slaapkamer koel wilt houden, kun je het raam een klein stukje openzetten en de ventilator gebruiken om de koele buitenlucht door je kamer richting de gang te laten blazen.

5 Hang een natte handdoek voor je raam

Als het een beetje waait kun je ervoor kiezen om een natte handdoek voor je open raam te hangen. Dit heeft hetzelfde effect als de natte was, alleen verkoelt de lucht van buiten, via de natte handdoek, jouw slaapkamer.