5 redenen om een wit interieur te kiezen

kiezen voor een wit interieur

Een wit interieur, veel mensen zijn er gek op. Dat is niet zo vreemd. De kleur wit is ideaal als basis voor in huis. Wit is puur en tijdloos, past in iedere woonstijl, is gemakkelijk te combineren met andere kleuren en structuren, het creëert licht in huis en laat een kleine ruimte groter lijken. Nog niet helemaal overtuigd? In dit artikel vind je vijf redenen om voor een wit interieur te kiezen. 

1. Wit is puur en tijdloos

De kleur wit is puur en tijdloos. Omdat wit geen trendkleur is, zal het ook niet snel vervelen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je om de twee jaar de muren opnieuw moet schilderen omdat de kleur niet meer trendy is. Dat is voor veel mensen een belangrijke reden om voor een wit interieur te kiezen. Je interieur opknappen met een likje verf kan natuurlijk altijd, maar denk goed na over welke kleur jou op lange termijn het beste uitkomt: wit of een fellere tint. 

2. Wit past in iedere woonstijl

Wit is klassiek, maar tegelijk heel stijlvol. Het is de ideale basis voor iedere woonstijl. Er is eigenlijk geen enkele woonstijl waarbij een wit interieur misstaat. Vooral een Scandinavische woonkamerinrichting, een minimalistische woonstijl en een modern landelijke stijl doen het goed. Dit zijn dan ook de populairste stijlen die de Nederlandse woonkamer sieren. 

3. Wit is gemakkelijk te combineren

Omdat wit vaak de basis vormt is deze kleur gemakkelijk te combineren met andere kleuren van 2019. Of je nu voor felle contrasterende kleuren, natuurlijke kleuren of zachte pasteltinten kiest: wit past bij alle kleuren. Door wit komen structuren trouwens ook mooi tot hun recht. Stel dat je een felle muur hebt, dan zouden dat mooie vloerkleed en die prachtige bank geen aandacht meer trekken en compleet verloren gaan in je interieur. Door een wit interieur krijgen al deze items de aandacht die ze verdienen.

4. Wit zorgt voor meer licht in huis

Stel dat je alle muren donkerblauw zou schilderen, dan zou je huis er wel heel donker uitzien. Het is algemeen bekend dat een mens zich beter voelt in een lichte omgeving. Die lichte ruimte kan je creëren door de gordijnen te openen en veel daglicht binnen te laten, maar ook door voor een wit interieur te kiezen. Het is dan ook een goed idee om je muren wit te schilderen en/of voor witte meubels te gaan. Hoe meer wit in huis, hoe meer licht je creëert. Om extra licht te verkrijgen, kan je ook gebruikmaken van spiegels. Plaats een spiegel op een strategische plaats in de kamer, bijvoorbeeld naast een raam, zodat het licht in deze ruimte extra weerspiegeld en weerkaatst wordt. 

5. Wit maakt een kleine ruimte groter

Ben jij niet gezegend met grote kamers in huis en vind je dat toch een beetje vervelend? Geen probleem, je hoeft hiervoor heus niet te verhuizen. Met een wit interieur kan je makkelijk een kleine ruimte groter laten lijken. Zeker als je weinig ramen en dus weinig daglicht hebt, kan je met witte muren en witte meubels toch een grotere ruimte creëren. Mocht je je muren graag wit schilderen, kies dan voor glimmende verf. Metallic verf reflecteert namelijk het licht waardoor de ruimte lichter en dus groter lijkt!