Je interieur opknappen met een likje verf

Heb je zin om je interieur op te knappen? Dit kan al met een kleine ingreep zoals een likje verf. Je hoeft inderdaad geen nieuwe meubelen aan te schaffen, een andere vloer te leggen of andere raamdecoratie te kopen. Een ander kleurtje verf kan wonderen doen. Wij geven jou in dit artikel alvast een hoop inspiratie. Neem je verfborstel of -rol en ga aan de slag!

Kies je persoonlijke kleur

Iedereen heeft wel een voorkeur van kleur. Laat deze voorkeur ook in je interieur terugkomen. Het grote voordeel van verf is nu eenmaal dat ze in alle, maar dan ook in alle, kleuren te verkrijgen is. Zo kun je bijvoorbeeld Sikkens verf kopen in alle mogelijke RAL-kleuren. De mogelijkheden zijn ontelbaar. Wit is niet zomaar wit, groen is niet zomaar groen. Misschien is de keuze aan kleuren wel té groot voor jou? Anderzijds is dit wél een luxe omdat je dan juist exact die tint vindt die je zoekt.

Hoe kies je de juist kleur?

Ga stap voor stap te werk bij de keuze van je verf.

  • Bepaal eerst welke sfeer je wilt creëren. Ga je voor een heel licht interieur, iets donkerder of vrij donker? Heeft je huis veel lichtinval of niet?
  • Bekijk welke kleuren er voorkomen in bijvoorbeeld je tapijten, je meubelen of je accessoires. Neem hiervan één of twee kleuren en kies verf in dezelfde kleur. Op die manier krijg je mooie combinaties in je woning.
  • Je hoeft je niet te beperken tot één kleur voor je muren. Je kunt perfect meerder kleuren combineren. Verf bijvoorbeeld je schouw in een andere kleur of experimenteer met grote vlakken. Zorg er echter wel voor dat het geen overdadig kleurboek wordt. Voor combinaties van kleuren kun je inspiratie opdoen op internet of je laten adviseren in een verfwinkel.
  • Hou rekening met je eigen levensstijl. Verander jij vaak je meubelen of accessoires? Kies dan voor je muren neutrale tinten waar elke andere kleur bij past. Ben je nogal standvastig in je meubelen? Dan mag je best wel experimenteren met de kleuren op je muur.
  • Heb je op het einde van je werkzaamheden nog wat verf over? Schilder dan een aantal spulletjes mee. Denk bijvoorbeeld aan een bijzettafeltje, een bloembakje of een houten luchter. Het creëert een speels effect en toont dat je bewust met je interieur bezig bent.