De vijf laatste trends op het gebied van modern landelijk wonen

Een landelijk en modern interieur is tijdloos
Eigenlijk is modern landelijk wonen niet echt een trend, maar een leefstijl die permanent en blijvend populair is. Dat komt door het tijdloze karakter van een modern landelijk interieur. Maar hoe kun je zo’n interieur creëren? Met de inspiratie en ideeën hieronder zorg je binnen no time voor een modern landelijk interieur dat echt hip en aantrekkelijk blijft. Daarom zetten we de vijf nieuwste trends voor jou op een rijtje

1. Gezelligheid is het kernwoord van een modern landelijke sfeer
Gezelligheid in een landelijke sfeer kun je prima creëren door het gebruik van hout. Kies voor houten balken aan het plafond en fijne houten meubels. Twee materiaalsoorten die het ook goed doen zijn rotan en bamboe. Een relaxte rotanschoel en een bamboetafeltje zijn echte sfeermakers in een modern landelijk interieur.

2. Benut warme kleuren die tijdloos zijn
Warme en gezellige kleuren zijn bepalend voor een landelijk en modern interieur. Maak slim gebruik van natuurlijke kleuren als groen en rood, twee kleuren die voor een intiem gevoel zorgen. Ook lichtroze doet het altijd goed in een landelijke omgeving. En een klassieke tijdloze kleur is natuurlijk bruin. Deze kleur straalt een kalme sfeer uit. Voor meer kleurideeën kun je terecht op een woonwebsite voor modern-landelijk interieurideeën. Want er zijn nog veel mer mogelijkheden qua kleuren en kleurcombinaties.

3. Strakke en industriële stijl
Een populaire interieurtrend op het gebied van modern-landelijke stijl is een industrieel design. Kies voor strakke meubels van robuust materiaal, die minimalistisch bewerkt zijn en een rauwe look hebben. Beton doet het goed, maar ook stenen vazen en onafgewerkt hout kun je inzetten om een echte industriële uitstraling te geven aan jouw landelijke woonhuis.

4. Minimalisme en soberheid voeren de boventoon
In de huidige interieurtrends voor modern landelijk wonen is soberheid een van de uitgangspunten. Decadentie en overdaad hebben afgedaan. In plaats daarvan is een minimalistisch ingericht huis populair. En natuurlijk heerlijk tijdloos. Kies bijvoorbeeld voor een houten tafel met een fraaie plant erop en twee glazen. Meer is niet nodig. Laat extra meubels – zoals kastjes die je toch niet gebruikt, achterwege en kies alleen voor het hoognodige. Een mooi bijkomend voordeel hiervan is dat je meer oppervlakte in huis overhoudt en de kamer ruimer oogt.

5. Zoek traditionele tweedehands artikelen
Een nostalgische en tegelijk landelijk-moderne atmosfeer krijg je door her en der in het interieur vintage producten neer te zetten. Een tweedehands spiegel van enkele decennia oud, een mooie stijlvolle koekoeksklok of een lekkere schommelstoel uit een kringloopwinkel zorgen voor een heerlijk nostalgisch gevoel!