Een mooie design schoenenkast: voordelen, aankoop tips en mogelijkheden

Een strak en stijlvol ontworpen design schoenenopbergkast is eigenlijk in elk huis onmisbaar. design schoenenrekken en schoenenopbergkasten worden de laatste jaren dan ook steeds meer verkocht. En dat is terecht. Want een mooie design schoenenkast heeft uiteenlopende voordelen en extra’s te bieden! Welke pluspunten hebben design schoenenkasten eigenlijk? Hoe kies je een voor jouw geschikte design schoenenrek uit? En wat zijn de meest in het oog springende schoenenopbergkasten die op dit moment te koop zijn?

De voordelen van een design schoenenrek kopen

Pluspunten van een strakke schoenenopbergkast zijn er in overvloed. Design schoenenrekken hebben meer te bieden dan je op het eerste oog zou denken. In de eerste plaats is een voordeel van design schoenenkasten het feit dat een mooie design schoenenkast zorgt voor een nette en opgeruimde hal of entree. De meeste schoenenopbergkasten zijn lekkere smal en nemen daardoor in de hal niet te veel ruimte in beslag. Tegelijk bieden design schoenenkasten of design schoenenrekken wel meer voldoende opslagruimte voor jouw schoenencollectie. Zeker als je meerdere kinderen hebt, dat is een tweede voordeel, kan een mooie design schoenenkast veel ruimte opleveren in de hal. Dit komt omdat de schoenen van je kids, jezelf of je partner niet meer verspreid over de vloer liggen, maar keurig opgeruimd in een schoenenopbergkast staan. Een tweede voordeel van een design schoenenrek of opbergkast is dat deze niet per se in de hal hoeft komen te staan. Er zijn tegenwoordig qua stijl en ontwerp zulke mooi design schoenenkasten beschikbaar, dat deze prima in de woonkamer, op een slaapkamer of in een andere ruimte, zoals de slaapkamer, neergezet kunnen worden. Een derde pluspunt is de multifunctionaliteit van schoenenopbergkasten. De kasten zijn er in allerlei praktische vormen en formaten. Naast een kast met alleen design schoenenrekken, kun je ook kiezen uit kasten die beschikken over extra lades voor ondergoed, sokken, kleding of een hangrek hebben waar je colberts en jassen in op kunt hangen. Ten vierde: door een stijlvolle schoenenkast aan te schaffen, zorg je ervoor dat jouw schoeisel langer goed blijft. In een kast blijven schoenen schoner, droger en blijven ze er op de langere termijn beter uitzien. In de vijfde en laatste plaats is een mooie design schoenenkast echt een aanwinst voor je interieur. Van welke woonstijl je ook idolaat bent – of het nu landelijk, industrieel of supermodern is -, de mogelijkheden op het gebied van design schoenenkasten zijn zo breed dat er altijd wel een ontwerp beschikbaar is die jou aanspreekt en in jouw woning inpasbaar is.

Tips en aandachtspunten bij het kiezen van een geschikte schoenenopbergkast

Er zijn dus redenen genoeg om een design schoenenrek te kopen. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je op zoek gaat naar design schoenenrekken of naar schoenenopbergkasten?Het allerbelangrijkste punt van aandacht is de beschikbare ruimte die je hebt voor jouw schoenenkast of schoenenrek. De plek waar je de kat wilt neerzetten is hierbij bepalend. Wil je een kast die niet teveel ruimte in beslag neemt of heb je een smalle entreehal of woonkamer? Kies dan voor een mooie design schoenenkast die smal is. Let hierbij ook op de hoogte. Het meest efficiënt is natuurlijk een kast die flink de hoogte ingaat, zodat je de verticale ruimte optimaal benut. Heb je daarentegen een grotere en bredere ruimte, of gewoon veel schoenen in je collectie, dan is een grotere en bredere kast aan te raden. Een andere aandachtspunt is de stijl en kleur van de door jou beoogde schoenenopbergkast. Kasten voor schoenen zijn in allerlei woonstijlen en kleurvarianten beschikbaar, dus je hoeft niet bang te zijn dat je jouw favoriete exemplaar niet zult gaan vinden. Ten slotte is het van belang om te letten op het prijssegment. Kies voor een betrouwbare aanbieder van design schoenenrekken die voldoend te kiezen laat qua prijsniveaus. Let hierbij uiteraard ook op scherpe aanbiedingen, want dat kan tot een interessante korting leiden!

De beste en meest unieke modellen op een rijtje

De mogelijkheden qua soorten design schoenenrek en modellen en formaten design schoenenkasten zijn indrukwekkend te noemen. Om je te helpen je weg te vinden te midden van het enorme aanbod, hebben we hieronder vijf topmodellen voor je geselecteerd die er wat ons betreft echt uitspringen. Wellicht zit jouw favoriete schoenenopbergkast tussen onze selectie. En zo niet, klik dan gewoon verder bij de aanbieder van de schoenenkasten en zoek een model dat nog beter aansluit op jouw persoonlijke voorkeuren!

1. Cerian schoenenkast: tijdloos qua ontwerp

Een kast die het in elke woonruimte en interieurstijl goed doet, is de Cerian schoenopbergkast. Deze kast is gemaakt van fraaie eikenhout en biedt naast een dichte kastruimte ook open boordjes waarop je schoenen, sjaals, mutsen of andere kledingstukken kwijt kunt.

Cerian schoenenopslag à €299,-

2. Essentials Alana schoenenrek: open & voordelig!

Houd je qua woonstijl van modern, industrieel en praktisch? Dan is het scherpgeprijsde schoenenrek Essentials Alana voor jou gemaakt. Dit geelgroene en grijs gekleurde schoenenrek is licht van gewicht, lekker open en kun je overal in huis kwijt. Het model bespaart lekker veel ruimte en kun je ook gebruiken om andere spullen op te leggen, zoals hoeden, mutsen of petjes.

Essentials Alana à €89,-

3.Multifunctioneel en strak

Een design schoenenrek die we ook als absolute aanrader zien, is de multifunctionele Metro Shoerack. Dit model combineert een schoenenrek met een bankje en kun je dus op meerdere manieren gebruiken. Met afmetingen van 80 cm (breedte) x 50 centimeter (hoogte) x 30 cm (diepte) is dit strak ontworpen houten bankje-schoenenbankje de ideale oplossing voor elk hal of woonkamer!

Nordiq Metro shoerack à €129,-

4. Modern en sympathiek

Houd je van industrieel en eigentijds? Pak dan uit met het gave Ena Shoe Cabinet van Gazzda. Dee mooie design schoenenkast van Scandinavisch ontwerp past vooral in eigentijdse woningen, maar misstaat evenmin in een klassieke boerderij of een wat ouder huis.

Gazzda Ena schoenenkast à €990,-

5. Ga je voor compact? Dan ga je voor Marcell!

Wanner je maar weinig ruimte hebt voor jouw schoenenrek of -kast, dan is de compact ontworpen Marcell een perfect model. Deze kast verbergt jouw schoenen achter een grijze perfectie. De kast is klein en valt in de kamer of hal nauwelijks op. Maar toch kun je er wel veel schoenen en accessoires in kwijt!

Marcell schoenenopbergkast à €119,-